- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Који је први знак да сте алкохоличар

CC BY 2.0 / Flickr / Daniel Antunes / Вино
Вино - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2021
Пратите нас
Главни знак алкохолизма је порицање чињенице за неодољивом потребом за алкохолним пићима, изјавио је у емисији радија „Говори Москва“ заменик министра здравља Русије Олег Салагај.
Према његовим речима, експерти из области медицине су овај знак назвали „агнозија“.
„Ја не зависим од њега, алкохол ми се допада и ја га пијем“, заменик министра наводи да су то речи које алкохоличари најчешће изговарају.
„Притом, они не желе да признају да им је потребна стручна помоћ како би се ослободили ове лоше навике“, додао је он.
Раније је Салагај изјавио да Русија није земља у којој се највише пије, напротив, употреба алкохола се смањује. Он је навео и да је конзумирање алкохола у Русији у периоду 2014-2017. године било најниже у Европи и износило је око 0,83 литара алкохола по особи.
Алкохолизам је хронична и психичка прогредијентна болест која има социјално-медицинске последице. Карактеришу је велика жеља за алкохолом, као и психичка и физичка зависност од њега. Алкохолизам је праћен губитком контроле над конзумирањем алкохола, растом толеранције на алкохол (повећава се доза која је потребна за постизање задовољства), апстинентним синдромом, токсикацијом органа, као и губитком памћења о догађајима који су се догодили у периоду пијанства.
Друштво у бару - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2020
Откривено зашто се неки људи брзо напију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала