- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Хаос у Љубљани: Бакљама на парламент, полиција одговорила сузавцем и воденим топовима /видео, фото/

© AP Photo / Markus SchreiberСловеначка полиција
Словеначка полиција - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2021
Пратите нас
Демонстранти против корона мера сукобили су се са полицијом на Тргу републике у Љубљани. Учесници протеста тражили су оставку владе, бацали петарде и бакље на зграду парламента, због чега је полиција бацила сузавац. Демонстранти су наставили са бацање пиротехнике, па је полиција употребила водене топове.
Пре протеста организатори су позвали на мирно окупљање, али догодио се инцидент када је један од учесника бацио флашу на једног од полицајаца који су обезбеђивали скуп и промашио, пише словеначко „Дело“.
Демонстранти су се приближили згради парламента, а полиција је појачала кордоне.
Тада су демонстранти запалили бакље и почели да их бацају на зграду скупштине, центар Љубљане надлетали су полицијски хеликоптери, а полиција је бацила сузавац.
Демонстранти су се разбежали по улицама Љубљане, али су се касније поново окупили и почели да бацају пиротехнику на зграду парламента.
Употребљени су водени топови, док су учесници протеста наставили да бацају пиротехнику и петарде, као и каменице на полицијско возило.
Демонстранти су истакли два захтева: промену мера за сузбијање вируса корона у препоруке и расписивање ванредних избора. Скандирали су поруке којима траже оставке, као и „вратите нам наш живот, хоћемо слободу“.
Словеначки полицијац  - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2021
РЕГИОН
Инцидент на словеначкој националној телевизији: Антиваксери упали у студио
Протест у Љубљани против Јаншине владе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала