- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Која пића су најнездравија?

CC0 / Рixabay / Пиће
Пиће - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2021
Пратите нас
Већина нас је одрасла на газираним пићима која су била веома популарна током сваког оброка или славља, али данас се много говори о њиховом штетном утицају на здравље. Међутим, на листи најнездравијих напитака, налазе се многи напици који нису газирани.

Чоколадно млеко

Осим ако га не конзумирате одмах након интензивног тренинга, имајте на уму да се не ради о напитку који је потпуно безазлен – једна бочица овог напитка садржи око 21 грам шећера плус појачиваче укуса

Сок од бруснице

Знате ли да ово воће има јако мало калорија и да је неописиво здраво? Па како се тако нешто може претворити у нешто нездраво? Управо због горког укуса сока бруснице, произвођачи додају пуно шећера како би настао сок.

Напици од наранџе

Баш као што постоји лажни сир, сок од наранџе често није оно што очекујете – ради се о мешавини воде и густог слатког сирупа и мало концентрата правог сока, уља и осталих хемикалија. Јасно је да здравствених добробити у овом сирупу нема.

Сок од парадајза

Парадајз може да буде воће богато антиоксидансима, али било какве добробити овог напитка се губе након што се он флашира. У жељи да парадајз постане ароматичан напитак, произвођачи додају натријум, па се претпоставља да у једној шољици таквог сока у себе унесете 30 одсто дневне препоручене дозе натријума.

Велика шољица кафе

Док шољица или две кафе имају бенефите по здравље, размислите ако вам је први напитак ујутро шољица од 2 децилитра пуна овог напитка јер, према речима стручњака, кости од тога слабе. Одрасла особа би требало да унесе око 400 милилитара кафе у дану, а све више од тога може да узрокује развој остеопорозе.

Флаширана вода

Проблем је у познатом "криминалцу" БПА (бисфенол А), хемијске компоненте, која опонаша хормоне и налази се у много пластичних предмета. Према писању неких студија, ова хемикалија може да утиче на развој рака и плодност.

Кафа у лименкама

Да истакнемо очигледно: Пре куповине било којег производа, прочитајте шта пише на налепници. У случају кафе у лименци, многи произвођачи ће додати много шећера и млека како би напитак био укуснији, пише портал "Вечерњи".

Вода са витаминима

Иако на њима пише вода, једна флаша овог пића садржи око 120 калорија, а свака од њих долази од шећера.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала