https://sputnikportal.rs/20210916/kako-se-pravilno-kuva-turska-kafa-i-koje-su-najvece-greske-1129881990.html
Како се правилно кува турска кафа и које су највеће грешке
Како се правилно кува турска кафа и које су највеће грешке
Sputnik Србија
Како се правилно кува турска кафа
2021-09-16T19:15+0200
2021-09-16T19:15+0200
2021-09-16T19:15+0200
друштво
стил живота
друштво
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/112259/87/1122598799_0:160:3073:1888_1920x0_80_0_0_207bcd6c571003510acee06a746947a7.jpg
Прво и основно, за добру турску кафу потребна је квалитетна мешавина и зато немојте да штедите на њој – пијете је из задовољства, а не из преке потребе.Друго, мало ко зна да за турску кафу на почетку вода не треба да прокључа. У џезви се вода загрева до тик пред врење, па се склања са рингле.Део воде одлива се у шољицу, а у остатак се додаје кафа (по једну богату кашичицу за сваку шољицу или више ако су шоље веће или волите веома јаку кафу).Промешајте да нема грудвица, па вратите на ватру и кад нарасте до ивице џезве поново склоните са ватре и додајте воду коју сте на почетку одлили. Опет вратите на врућу ринглу и оставите да проври.Склоните са шпорета, сачекајте неколико секунди и додајте кашичицу хладне воде. Тада је кафа спремна за служење, преносе Новости магазин.Основне грешке код припреме кафе:
https://sputnikportal.rs/20210621/najveci-neprijatelj-soljici-kafe-1125710639.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/112259/87/1122598799_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_eccdc8d994451a1fc096f65ff92decf0.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
како се правилно кува турска кафа грешке кување кафе права турска кафа
како се правилно кува турска кафа грешке кување кафе права турска кафа
Како се правилно кува турска кафа и које су највеће грешке
Данас када се у кафићима налази све ређе и углавном је пијемо код куће, да не би потпуно пала у заборав, подсећамо вас како се правилно кува краљица свих кафа.
Прво и основно, за добру турску кафу потребна је квалитетна мешавина и зато немојте да штедите на њој – пијете је из задовољства, а не из преке потребе.
Друго, мало ко зна да за турску кафу на почетку вода не треба да прокључа. У џезви се вода загрева до тик пред врење, па се склања са рингле.
Део воде одлива се у шољицу, а у остатак се додаје кафа (по једну богату кашичицу за сваку шољицу или више ако су шоље веће или волите веома јаку кафу).
Промешајте да нема грудвица, па вратите на ватру и кад нарасте до ивице џезве поново склоните са ватре и додајте воду коју сте на почетку одлили. Опет вратите на врућу ринглу и оставите да проври.
Склоните са шпорета, сачекајте неколико секунди и додајте кашичицу хладне воде. Тада је кафа спремна за служење,
преносе Новости магазин.
Основне грешке код припреме кафе:
Превише мешања убија укус;
Остављање да се неколико пута подигне до врха џезве уништава пену и мења укус кафе;
Мешање након што је кафа закувана, проврела и склоњена са рингле такође ће изменити укус омиљеног јутарњег напитка;
Уколико се кафа заслађује, шећер је најбоље додати још док је вода хладна у џезви, пре додавања и закувавања кафе.
Пробајте и сами ћете се уверити колико је укус другачији - бољи!