Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Преминуо саветник министра просвете Милета Радојевић

© Фото / screenshot/Televizija PrugaДр Милета Радојевић
Др Милета Радојевић - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2021
Пратите нас
Преминуо је Милета Радојевић, саветник министра просвете за верска питања и бивши директор Канцеларије за сарадњу са црквама и верским заједницама.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја у саопштењу наводи да се Радојевић придружио њиховом тиму и свакодневно предано и одговорно радио на унапређењу верске наставе, промоцији талената и надарених ученика, студената и научника и очувању српског идентитета и традиције.
Захваљујући Радојевићу, Министарство је успоставило награду за истакнуте појединце.
Министар Бранко Ружић и његови сарадници са тугом се опраштају од свог драгог, ведрог и пажљивог колеге, наводи се у саопштењу.

Патријарх Порфирије се опростио од Радојевића

Српски патријарх Порфирије опростио се данас од Милете Радојевића, саветника министра просвете задуженог за верска питања наводећи да је био добротвор многих храмова и парохија.
"Мој пријатељ Милета Радојевић, убеђени социјалиста и дубоки верник. Најближи сарадник почившег патријарха Иринеја и добротвор многих храмова и парохија. Молићемо се за њега док будемо завршавали послове које смо заједно започели. Бог да му душу прости и настани је у насељима праведних", навео је патријарх на Инстаграму.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је раније данас да је преминуо Милета Радојевић, саветник министра задужен за верска питања и бивши директор Канцеларије за сарадњу са црквама и верским заједницама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала