https://sputnikportal.rs/20210919/sastojak-zbog-kog-su-torte-i-kolaci-ukusniji-a-svi-ga-izbegavaju-1129945351.html
Састојак због ког су торте и колачи укуснији, а сви га избегавају
Састојак због ког су торте и колачи укуснији, а сви га избегавају
Sputnik Србија
Један састојак, који свако има у кухињи, може побољшати укус торти или колача, али га ретко ко користи. Наиме, у многим изворним рецептима за слаткише на... 19.09.2021, Sputnik Србија
2021-09-19T13:10+0200
2021-09-19T13:10+0200
2021-09-19T13:00+0200
друштво
стил живота
друштво
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/09/13/1129945240_0:100:1921:1180_1920x0_80_0_0_707f9d57cd0ff3ca89e3338a9862a293.jpg
Како се со разликује по укусу од осталих стандардних састојака за припрему било којег десерта, многе домаћице ће је избећи.Природни појачивач укусаМеђутим, прстохват соли у десертима осигураће сладак укус. Поред тога, природна арома састојака може да се боље развије, тако да со заправо делује као природни појачивач укуса.Со ће смањити и горак укус који може да настане услед дугог печења, па ће слатки укус постати интензивнији.Такође, ако вам је кафа превише горка, слободно је зачините са мало соли, пише „Магазин новости“.Попут квасца, и со игра битну улогу када је добро тесто у питању. Упркос томе што се не препоручује мешање ова два састојка, тесто ће се лакше обликовати ако се уз квасац дода мало соли.
https://sputnikportal.rs/20210918/orasi-ili-bademi-koji-je-najzdraviji-orasasti-plod-koji-sprecava-upale-1129932920.html
https://sputnikportal.rs/20210917/sedam-namirnica-koje-imaju-mnogo-vise-secera-nego-sto-mislimo-1129897884.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/09/13/1129945240_106:0:1813:1280_1920x0_80_0_0_4e82d268fa61c8182cf7c1e24c7d8cb1.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
састојак за торте и колаче, торте и колачи, тајни састојак, слаткиши, торте, колачи, десерти, со, sastojak za torte i kolače, torte i kolači, tajni sastojak, slatkiši, torte, kolači, deserti, so
састојак за торте и колаче, торте и колачи, тајни састојак, слаткиши, торте, колачи, десерти, со, sastojak za torte i kolače, torte i kolači, tajni sastojak, slatkiši, torte, kolači, deserti, so
Састојак због ког су торте и колачи укуснији, а сви га избегавају
Један састојак, који свако има у кухињи, може побољшати укус торти или колача, али га ретко ко користи. Наиме, у многим изворним рецептима за слаткише на списку састојака налази се и со.
Како се со разликује по укусу од осталих стандардних састојака за припрему било којег десерта, многе домаћице ће је избећи.
Међутим, прстохват соли у десертима осигураће сладак укус. Поред тога, природна арома састојака може да се боље развије, тако да со заправо делује као природни појачивач укуса.
Со ће смањити и горак укус који може да настане услед дугог печења, па ће слатки укус постати интензивнији.Такође, ако вам је кафа превише горка, слободно је зачините са мало соли,
пише „Магазин новости“.
Попут квасца, и со игра битну улогу када је добро тесто у питању. Упркос томе што се не препоручује мешање ова два састојка, тесто ће се лакше обликовати ако се уз квасац дода мало соли.