- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Прорадиће српски инат: „Жестоко смо оштећени на СП, пашће Американци“

© Фото : Фудбалски савез СрбијеФутсал репрезентација Србије
Футсал репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2021
Пратите нас
Бити ил' не бити за футсалере Србије на Светском првенству у Литванији. Само победа над Америком (понедељак 19 часова), и то од два или више голова разлике води „орлове“ у нокаут фазу, а голман наше селекције Јаков Вулић за Спутњик поручује да Сједињене Америчке Државе морају да падну!
Сјајан футсал игра Србија на завршном турниру, али је у прва два меча изостало оно најважније – резултат.
Иран је на старту Групе Ф био успешнији „орлова“ (3:2), а онда и актуелни светски прваци Аргентинци (4:2).
Двапут је Србија водила, али су се „гаучоси“ враћали и на крају успели да славе. Изабраници селектора Дејана Мајеса напустили су погнуте главе терен, али не смеју да буду разочарани, с обзиром на то жесток отпор који су пружили мајсторима игре на петопарцу.
Да је тај пораз увелико архивиран и да је циљ пред меч одлуке свима у табору Србије одавно јасан, открио је за Спутњик директно из Литваније Јаков Вулић.
© Фото : Приватна архива/Јаков ВулићЈаков Вулић
Јаков Вулић - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2021
Јаков Вулић
„Атмосфера је одлична пред одлучујући дуел у групној фази. Пре 'операције Литванија' имали смо зацртан циљ да је морање победа над Америком. Са том амбицијом улазимо у меч, све осим тријумфа представљало би неуспех. Не мањка оптимизма и сваки играч верује у победу", истиче Јаков.
Момак који је одрастао на Фонтани у Блоку 1 и који је од малих ногу показивао невероватан таленат, стрпљиво чека шансу јер је тренутно место међу стативама резервисано за Миодрага Аксентијевића, једног од најбољих голмана на планети.
Повреде и суспензије праве проблеме „орловима“ али то не мења њихове планове на Светском првенству.
„За меч са Американцима смо ослабљени неиграњем суспендованог Стојковића због црвеног картона, као и Коцића због два жута картона. На то су се надовезале повреде Рамића и Пршића, међутим мислим да смо јаки као колектив и да ћемо се пласирати у наредну фазу такмичења. Наравно, биће тежак меч, осећа се притисак који расте. Од тог меча нам све зависи“, јасан је Јаков.
Колико год некоме, можда чудно звучало, Вулић је истакао да је пораз од Аргентине утицао позитивно на екипу. Чувени српски инат спреман је да проради због ситуација које су се дешавале, а биле су на штету нашег националног тима.
„Што се Аргентине тиче, пружили смо феноменалан отпор светским првацима. У неким деловима сусрета били смо бољи ривал. Имали смо пех са суђењем, мишљења смо да смо жестоко оштећени у више наврата. Поједине судијске одлуке директно су утицале на резултат. Игра против Аргентине нас је подигла као екипу и дала нам самопоуздање и веру да можемо егал да играмо са најбољим репрезентацијама света. Наравно да нам је пораз тешко пао, али је брзо избрисан и окренули смо се наредном мечу, надам се и наредним мечевима“, закључио је Јаков Вулић.
Футсал – српски играчи на Светском првенству - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2021
СПОРТ
Жесток отпор Србије светском шампиону – против Америке за осмину финала
Футсал репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2021
СПОРТ
Храбра Србија пала због „жуте минуте!“
Лео Меси на дебију за ПСЖ против Ремса - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2021
СПОРТ
Проблеми у рају: Меси одбио да пружи руку Покетину: „Хтео сам да га заштитим“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала