- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

ДПС покреће поступак за смену министра спољних послова

© Фото : Youtube/Ministarstvo vanjskih poslova Crne GoreЂорђе Радуловић, министар спољних послова Црне Горе
Ђорђе Радуловић, министар спољних послова Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
Пратите нас
Демократска партија социјалиста (ДПС) предаће Скупштини Црне Горе предлог за покретање интерпелације и разрешење министра спољних послова Ђорђа Радуловића, саопштио је данас Андрија Николић, члан Председништва и посланик ДПС у Скупштини Црне Горе.
Николић је поручио да ће предати предлог јер је Радуловић "грубо злоупотребио службени положај упућујући инструкцију амбасадама како да информишу земље домаћине о догађајима на Цетињу 4. и 5. септембра, дан пре него што је и формирана Комисија Бироа за оперативну комуникацију Владе Црне Горе која тек треба да провери понашање свих актера и црногорске полиције".
"Стављајући Министарство спољних послова у службу ширења опасних спинова које лансирају београдски таблоиди, министар Радуловић је дужан да одговори грађанима Црне Горе, на основу чега је саставио инструкцију за наше амбасаде, и по чијем налогу", истакао је Николић.
Он поставља питање "Како је Министарство, пре званичних извештаја, утврдило да је "полиција дјеловала професионално" и сву кривицу приписало представницима опозиције представљајући их као екстремисте?"
"Поред тога, у документу Министарства изречено је низ нетачних констатација, почев од датума окупљања на Цетињу, улози актера из власти и опозиције, те више кривотворених информација о понашању државних органа и поводу за интервенцију полиције. Својим инструкцијама издиктираним у тзв. нон пејперу, министар Радуловић ставио је дипломатско конзуларне представнике Црне Горе у функцију фалсификатора чињеница и произвео значајне последице по углед Црне Горе и њених дипломатских представника у партнерским земљама. ДПС ће предлог за покретање интерпелације и разрешење министра спољних послова понудити на потписивање свим посланичким клубовима који сматрају да на челу Министарства не може да буде човек који срозава дипломатску службу на ниво приземне пропаганде", рекао је Николић, пренеле су Вијести.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала