- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зарађује 33 милиона годишње, али – одбија да игра!

© AP Photo / Charles Rex ArbogastАустралијски кошаркаш Бен Симонс у дресу Филаделфија 76ерса
Аустралијски кошаркаш Бен Симонс у дресу Филаделфија 76ерса - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2021
Пратите нас
Сага око кошаркаша Бена Симонса ускоро би требало да дође до краја, пошто је Аустралијанац својим Филаделфија Сиксерсима званично саопштио да нема намеру да за њих више наступа, иако ће му они ове сезоне бити дужни 33 милиона долара.
Симонс је имао неславан крај прошле сезоне, у којој је Филаделфија поражена од Атланта Хокса у полуфиналу Истока.
Аустралијски плејмејкер је одиграо далеко од очекивања, највише подбацио са линије за слободна бацања, због чега су му се исмевали навијачи, а због чега га је тренер Док Риверс отворено критиковао.
Већ крајем августа Симонс је поручио 76ерсима да не жели више да игра за ту франшизу, а сада је то путем својих агената и поновио, пренео је добро обавештени новинар Адријан Војнаровски.
Још од друге половине августа Симонс није у контакту са Филаделфијом, те не планира да се појави на првој прозивци пред почетак нове сезоне, који је на програму 18. октобра.
Двадесетпетогодишњак из Мелбурна жели да га Филаделфија трејдује, те се верује да му није битно у коју екипу, већ му је једина жеља да промени средину.
Због начина на који то покушава да уради – одбијањем да се појави на обавезној прозивци – Филаделфија може да га папрено казни. И не само за то, већ и за наредне потенцијалне прекршаје, односно уколико Симонс настави да одбија послушност.
Према текућем уговору који је потписао лета 2020. године њему ове сезоне следује око 33 милиона долара, од чега би део могао да изгуби уколико би Фила кренула да га кажњава према правилнику.
У међувремену, према информацијама разних америчких новинара, Филаделфија константно покушава да пронађе партнера за трејд Симонса, али не успева.
Разлог је тај што све екипе покушавају да искористе тренутно доста нижу вредност Аустралијанца од реалне, док 76ерси не попуштају и желе да за своју звезду добију поштену понуду.
Никола Јокић и Јанис Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
СПОРТ
Јокић није ни у првих пет?! /видео/
Српски кошаркаш Богдан Богдановић и амерички Клеј Томпсон - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2021
СПОРТ
Богдановић за Спутњик: Критикујем систем – због Србије /видео/
Амерички кошаркаш Кевин Лав - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2021
СПОРТ
Американац не дâ 60 милиона долара – иако их не заслужује
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала