- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић није ни у првих пет?! /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић и Јанис Адетокумбо
Никола Јокић и Јанис Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
Пратите нас
Никола Јокић, потенцијални репрезентативац Србије, обележио је протеклу НБА сезону бриљантним партијама које су му донеле наслов најкориснијег играча лиге, али у Америци не постоји уверење да би он то могао да понови.
Јокић је, чини се, спремнији него икад, можда по први пут у каријери заиста изгледа као кошаркаш, али нова димензија у његовој каријери не наилази на поверење у америчкој јавности.
Предвиђања за нову НБА сезону дају њему тек осмо место у трци за наjкориснијег играча лиге, иако је тај наслов у претходној доминантно заслужио.
Највећи фаворит за МВП признање је Лука Дончић, следи Кевин Дурент, а за њим Јокићев највећи ривал на центарској позицији – Џоел Ембид.
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
СПОРТ
Навијачи шокирани Јокићевим изгледом – „да ли је ово филтер?“ /фото/
На четвртом месту фаворита је двоструки МВП и актуелни шампион НБА лиге Јанис Адетокумбо, док „петорку“ комплетира Стеф Кари.
Испред Јокића су смештени још Леброн Џејмс и Демијен Лилард, док су се иза њега нашли Девин Букер, прошлосезонски финалиста и Треј Јанг, саиграч Богдана Богдановића у Атланти.
Поред квота, речи су још окрутније према Јокићу, а у томе се истакла новинарка ЕСПН Кесиди Хабарт.
„Јокић је имао смисла у сезони која није имала много смисла, надам се да нећемо имати одсуства играча колико смо имали, али... Јокић има неке шансе“, навела је Хабарт.
Ричард Џеферсон, бивши кошаркаш, навео је да је важно за Јокића да добро стартује сезону, нарочито пошто неће имати помоћ плејмејкера Џамала Мареја, који се повредио још у претходној такмичарској години.
Словеначки кошаркаш Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2021
СПОРТ
„Дончић са наргилом и весели Јокић? Опустите се...“
Тренер кошаркаша Фенербахчеа Жељко Обрадовић током финала Евролиге против московског ЦСКА. - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2021
Обрадовић је рекао све – без помињања случаја „Јокић“ /видео/
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Јокић: Људи, па ја не могу да закуцам! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала