- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Федереров турнир покушава да заташка тежак инцидент између Зверева и Рускиње

© AP Photo / Michel EulerАлександар Зверев
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2021
Пратите нас
Лејвер куп, егзибиционо тениско такмичење које је основао Роџер Федерер, одржаће се по четврти пут, сада у Бостону. Ово издање турнира, додуше, неће бити као остала, јер је обележено оптужбама о физичком и психичком злостављању Александра Зверева, које организација покушава да заташка на бизаран начин.
Звереву ово неће бити први пут да наступа за Тим Европе на Лејвер купу, на којем је 2019. године донео титулу Старом континенту победом над Канађанином Милошем Раонићем.
У међувремену се догодило много тога у животу Саше Зверева, што на терену, што ван њега. Саша је освојио неколико титула, играо Гренд слем финале, али се и нашао усред највећег скандала у животу.
Свима који колико-толико прате тенис добро је познато да је млада Рускиња Оља Шарипова оптужила Зверева не само за псиихчко, већ и за физичко злостављање, због чега је, како је навела кроз два интервјуа са америчким новинаром Беном Ротенбергом, покушала и да себи одузме живот.
Немац руског порекла није желео да много времена посвети бившој девојци и у неколико наврата је у кратким цртама, углавном читајући унапред написана саопштења, негирао оптужбе.
Бура из приватног живота није утицала на саму игру тренутно четвртог играча планете и то потврђује недавно освојена титула на Олимпијским играма, као и полуфинале УС опена.
Љубитељи тениса широм света током свих турнира на којима је Саша наступао нису прекинули да подсећају организаторе и остале навијаче на недела за која је оптужен Немац, а ништа се није променило ни на Лејвер купу.
Међутим, ту је дошло до ескалације којој се мало ко надао.
„Имам много изузетних успомена са овог турнира, посебно из финала у Женеви 2019. године“, објавио је изјаву Зверева званични профил Лејвер купа на Твитеру и тиме покренуо лавину.
Зашто? Зато што је Шарипова, како је тврдила у једном од поменутих интервјуа, управо на том издању Лејвер купа наводно покушала да себи одузме живот после једне од многобројних свађа са својим тадашњим дечком.
Рускиња се, како је навела, на поменутом издању турнира у Женеви закључала у собу док Саша није био ту, а затим убризгала инсулин у себе, иако није била дијабетичар.
У тексту се наводи да је то потенцијално могло да доведе до хипогликемичне коме, или нечег горег, те да је Зверев помоћ потражио од неког од званичника Лејвер купа, који јој је дао табелете како би зауставио дејство инсулина.
„Убризгала сам то у себе и нисам се плашила ничега. Само сам желела да нестанем на било који начин, јер нисам то више могла да трпим“, рекла је саговорница Бена Ротенберга у једном од поменутих интервјуа.
Тада је уследио одговор на Твитеру којем се нико није надао – званични профил Лејвер купа је кренуо да блокира апсолутно свакога ко је помислио да помене Ољу Шарипову.
Овакав начин одговора на изузетно шкакљиву ситуацију додатно је изнервирао оне који подржавају Шарипову – а њих је доста више него оних који бране Зверева – те су кренуле и молбе Лејвер купу да их блокира.
Ситуација постаје додатно занимљива када се узме у обзир Ољина изјава у којој тврди да је породица Зверев заједно са својим адвокатима забранила медијима да преносе њену причу и о истој извештавају, као и да је линк на Твитеру са интервјуом Шарипове недоступан корисницима ове друштвене мреже у Немачкој.
Другачијег одговора од блокирања навијача од стране Лејвер купа нема, док је за самог тенисера, према његовим речима, ова прича завршена, јер је суд, како је навео, донео одлуку у његову корист.
Оља се у међувремену огласила и рекла да је чудно да је суд донео одлуку на суђењу о којем она није обавештена, а ни Зверев није дао више информација од тога „да је победио на суду“.
Прочитајте још:
Александер Зверев на Мастерсу у Синсинатију - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2021
СПОРТ
Зверев тужио америчког новинара – ово је прича о наводном злостављању руске девојке
Лејвер куп почиње 24. септембра и трајаће три дана. Тим Европе ће водити Бјорн Борг, а представљаће га Данил Медведев, Стефанос Циципас, Саша Зверев, Андреј Рубљов, Матео Беретини и Каспер Руд, са Фелисијаном Лопесом као заменом.
Капитен Тима света биће Џон Мекинро, а његови изабраници биће Феликс Оже-Алијасим, Денис Шаповалов, Дијего Шварцман, Рајли Опелка, Џон Изнер и Ник Кирјос, уз Џека Сона као замену.
Да ли је Федерер покушао да „сипа со“ на Ђоковићеву рану?
„Не знам какве лекове би требало да користи Федерер...“
Циципасов трн у оку – Медведев: „Изненађен сам“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала