- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић је јурио историју, али је на крају Медведеву „испунио“ дечачки сан

© AP Photo / Elise AmendolaДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2021
Пратите нас
Руски тенисер Данил Медведев присетио се тренутка када је победио Новака Ђоковића и освојио УС опен, тиме остваривши свој дечачки сан.
Медведев је недавно освојио прву Гренд слем титулу победивђи Ђоковића у великом финалу УС опена – и то без изгубљеног сета.
Уследила је пауза, уз славље великог успеха, а сада другог тенисера света очекује представљање Тима Европе на Лејвер купу.
„Имао сам недељу дана паузе, сјајно смо се провели прослављајући победу. Упијао сам све те емоције, а сада долази следећи турнир и једва чекам да играм добар тенис“, рекао је Медведев.
Како каже момак из Москве, победа над Ђоковићем донела му је остварење дечачког сна, након што у претходна два ГС финала – 2019. на УС опену против Надала и 2021. у Аустралији против Ђоковића – то није успео да уради.
„Успео сам да урадим нешто што много тенисера никада не успе и то је сјајно јер сам о томе сањао од када сам био дете. Сањао сам о томе још више после претходна два финала. Знам да ово нико не може да ми отме, то је најбољи осећај“, објаснио је Медведев, који је до титуле УС опена дошао и својом добром игром, али и катастрофалном представом Ђоковића, који је, како је у интервјуу за Спутњик рекао Горан Бубањ„погубио конце“.
„Сада желим да играм још боље. Желим да освајам још више титула, било то на гренд слемовима, мастерсима, лејвер куповима... То је мој приступ“.
Учешће на овогодишњем издању Лејвер купа биће премијерно за Руса.
„Ово је мало другачије од играња за своју земљу, јер овде не играте за цео континент. Узбуђен сам јер ми је први пут. Искрено, жељно сам ишчекивао ову недељу“, подвукао је шампион УС опена.
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2021
СПОРТ
Федереров турнир покушава да заташка тежак инцидент између Зверева и Рускиње
Никола Пјетранђели - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2021
СПОРТ
О Ђоковићу су говорили свашта, али је Италијан поставио нове стандарде: „Стрес? Од бројања новца?“
Новак Ђоковић у Високом у Босни - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
СПОРТ
Зашто Ђоковић иде у „пирамиде“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала