https://sputnikportal.rs/20210925/kada-caj-nanosi-vise-stete-nego-koristi--1130151984.html
Када чај наноси више штете него користи
Када чај наноси више штете него користи
Sputnik Србија
Када чај наноси више штете него користи
2021-09-25T22:55+0200
2021-09-25T22:55+0200
2021-09-25T22:14+0200
друштво
стил живота
друштво
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/112115/23/1121152348_0:320:3073:2048_1920x0_80_0_0_da0dd152fc32f48cd17b5b43eb914120.jpg
„Постоје научна истраживања која су показала да топли напици могу довести до развоја рака, могу оштетити једњак или гркљан. Зато чај не треба припремати са кључалом водом и пијемо га кад се мало охлади“, рекла је докторка за Спутњик. „Најбоље је то што чај одговара телесној температури, може бити мало топлији, око 40 степени, али га дефинитивно не би требало пити чим прокључа. Препоручила бих да сачекате пет минута како не бисте имали осећај да горите“, истакла је она. Према гастроентерологу, ефекат загревања тела чајем је више психолошки него физиолошки ефекат. Да би обогатили искуство и учинили пиће кориснијим, специјалиста препоручује припрему чаја са разним додацима попут тимијана, или једноставно додавање сувих јабука, кора поморанџе или цимета.
https://sputnikportal.rs/20161008/Cajdzinica-Teheran-1108404368.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/112115/23/1121152348_166:0:2897:2048_1920x0_80_0_0_ebaf93a23d00185956a1e3f503059b12.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
када чај наноси више штете него користи испијање чаја да ли је чај штетан користи од чаја за шта је чај добар руски доктор
када чај наноси више штете него користи испијање чаја да ли је чај штетан користи од чаја за шта је чај добар руски доктор
Када чај наноси више штете него користи
Шоља топлог чаја сматра се здравим и безопасним начином загревања када је хладно, али ако не знате како да га припремите и конзумирате направићете више штете него користи, упозорава гастроентеролог Маргарита Арзуманијан.
„Постоје научна истраживања која су показала да топли напици могу довести до развоја рака, могу оштетити једњак или гркљан. Зато чај не треба припремати са кључалом водом и пијемо га кад се мало охлади“, рекла је докторка за Спутњик.
„Најбоље је то што чај одговара телесној температури, може бити мало топлији, око 40 степени, али га дефинитивно не би требало пити чим прокључа. Препоручила бих да сачекате пет минута како не бисте имали осећај да горите“, истакла је она.
Према гастроентерологу, ефекат загревања тела чајем је више психолошки него физиолошки ефекат.
„Чај тренутно загрева: наша уста осећају температуру, чини нам се да нам је вруће, али стомак не осећа промену температуре. То је више психолошки ефекат“, рекла је она.
Да би обогатили искуство и учинили пиће кориснијим, специјалиста препоручује припрему чаја са разним додацима попут тимијана, или једноставно додавање сувих јабука, кора поморанџе или цимета.