- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Критика избора на Криму дипломатски непрофесионализам, то је територија Русије

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаКрим, поглед на Јалту
Крим, поглед на Јалту - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
Пратите нас
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров окарактерисао је критике на рачун одржавања парламентарних избора на Криму које долазе са Запада као дипломатски непрофесионализам. Питање Крима је затворено заувек, поручио је Лавров.

„То што су се на Западу сада ухватили за тему Крима, укључујући грозничави скуп поводом тзв. Кримске платформе у Кијеву и и буку због гласања, мислим да је то покушај да се одвуче пажња са чињенице да је Кијев на челу с Владимиром Зеленским срамотно пао када су у питању његове обавезе из Минских споразума“, навео је руски министар.

Други разлог због којег то раде је просто дипломатски непрофесионализам јер професионалци одлично разумеју да је питање Крима затворено једном и заувек, нагласио је руски министар.
На конференцији за новинаре у седишту Уједињених нација у Њујорку, где ће се касније вечерас обратити учесницима Генералне скупштине, Лавров је рекао и да Москва нема никакве информације о томе да у Европи званично негирају резултате избора за Думу.
„Ништа не указује на то да тамо неко званично негира резултате наши избора који тек што су објављени. Немамо никакве информације о томе“, рекао је Лавров.
Подсетимо, избори за Државну думу Русије одржани су 17-19. септембра. Према прелиминарним подацима Централне изборне комисије (ЦИК), након обраде више од 95 одсто гласова, највећи број гласова је освојила Јединствена Русија са више од 49 одсто гласова. Иза ње следи Комунистичка партија (19 одсто), а затим ЛДПР (7,5 одсто) и Нови људи (5,4 одсто).
Припреме за одржавање избора за Државну думу Русије - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
РУСИЈА
Москва: Кампања Запада с циљем дискредитације избора доживела фијаско
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала