Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Преминуо познати естетски хирург Миодраг Цолић

© Фото : Јутјуб/RTS Program za dijasporu - Zvanični kanalМиодраг Цолић
Миодраг Цолић - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
Пратите нас
Доктор Миодраг Цолић, признати естетски хирург, преминуо је данас у 64. години.
Својим научним и стручним искуством дао је велики допринос препознавању угледу удружења и професије којом се бавио, наводи се у саопштењу Међународног удружења естетских хирурга (ИСАПС), преносе београдски медији.
Проф. др Миодраг Цолић био је пионир естетске хирургије у Србији и региону.
Био је дугогодишњи начелник Клинике за опекотине Клиничког центра Србије, професор пластичне и реконструктивне хирургије на Катедри за хирургију Медицинског факултета у Београду, представник за Европу Интернационалне Конфедерације за пластичну, реконструктивну и естетску хирургију.
Године 1989. основао је једну од првих приватних здравствених установа у Србији заједно са својим братом Миланом, која ће прерасти у Специјалну болницу за пластичну, реконструктивну и естетску хирургију, чији је био сувласник, наводе Новости.
Доктор Цолић је био и члан Борда директора ИСАПС-Међународног удружења за естетску пластичну (генерални секретар и потпредседник), почасни члан и председник Балканског удружења за пластичну, реконструктивну и естетску хирургију-БАПРАС и председник Српског удружења за пластичну, реконструктивну и естетску хирургију-СРБПРАС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала