- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички сенатор: Усмерити напоре против претњи од Русије и Кине

© AP Photo / Jon ElswickАмериканские флаги на фоне Капитолия в Вашингтоне, США
Американские флаги на фоне Капитолия в Вашингтоне, США - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2021
Пратите нас
Вашингтон би требало да се усредсреди на борбу против претњи из Москве и Пекинга, уверен је амерички сенатор из Демократске партије Кристијан Марфи.
Према његовим речима, након рата у Авганистану, Сједињене Америчке Државе су ослободиле „много новчаних, људских и интелектуалних ресурса“. Он је позвао да се усмере на оне области супротстављања које би могле да створе предност за Белу кућу – Кину и Русију.
У борби против руске и кинеске „претње“ посебно је важно улагање у развој дипломатских средстава, а не војних, као што се то сада дешава, објаснио је Марфи.
„Када више људи ради у америчким војним продавницама него што има дипломата у Стејт департменту, када се испостави да је Министарство одбране једина структура која има довољно ресурса за оперативно распоређивање у зони сукоба, тада добијамо оно што смо тражили – асиметрични војни сукоб са земљама као што су Кина и Русија у којем губимо“, закључио је члан америчког Сената.
Раније је амерички председник Џозеф Бајден, говорећи на 76. заседању Генералне скупштине УН, најавио крај ере бескрајних ратова за САД. Он је нагласио да употреба војне силе не треба да буде прво, већ последње средство и да не би требало да буде одговор на сваки проблем у свету“. Према његовим речима, Вашингтон не тежи ка новом Хладном рату и подели света на блокове и спреман је да сарађује са сваком земљом за решавање постојећих проблема.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала