- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кина: Оштро се противимо америчким санкцијама Русији

© AP Photo / Ng Han GuanПортпаролка Министарства спољних послова Кине Хуа Чунјинг
Портпаролка Министарства спољних послова Кине Хуа Чунјинг - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
Пратите нас
Кинеске власти се оштро противе санкцијама које Вашингтон унилатерално примењује против Москве, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Кине Хуа Чунјинг.
„Приметили смо реакцију руске стране на америчке санкције планиране за 2022. годину. Кина се одлучно противи да САД под изговором заштите људских права уводе унилатералне санкције“, истакла је портпаролка.
Према њеним речима, Вашингтон би требало да настоји да елиминише противречности у односима са Русијом кроз равноправан дијалог.
„Сједињене Америчке Државе крше одредбе Повеље УН и поступају супротно општеприхваћеним нормама међународног права. Томе се не противе само Руска Федерација и Кина, већ се и све већи број земаља“, констатовала је она.
Одбор за регулативе Представничког дома Конгреса САД одобрио је раније нацрт закона којим се препоручује увођење санкција против 35 руских званичника, бизнисмена и новинара који су, према процени Вашингтона, умешани у кршење људских права.
На удару су се нашли, између осталих, премијер Михаил Мишустин, портпарол Кремља Дмитриј Песков, директор ФСБ-а Александар Бортњиков и главна уредница агенције „Русија севодња“ Маргарита Симоњан.
С тим у вези, Кремљ је поручио да би реализација идеје америчких конгресмена о увођењу новог пакета санкција Русији сахранила дух самита у Женеви и угасила сву наду за успостављањем међусобног дијалога.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2021
РУСИЈА
Кремљ упозорава: Путин ће мудро одговорити ако Америка као секиром удари на дух самита са Бајденом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала