- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Михајловићева црна недеља: „Извините, крив сам, али то ме разбесни“

© AP Photo / Massimo PaoloneСиниша Михајловић
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
Пратите нас
Није лако последњих дана Синиши Михајловићу због свега што се дешава њему и Болоњи. Последњи у низу лоших резултата, пораз од Емполија (4:2) додатно је подгрејао приче о његовој смени у италијанским медијима, а темпераментни српски стручњак извинио се навијачима и председнику клуба.
Болоња је од Интера примила шест голова (6:1), уследио је реми са Ђеновом (2:2) и пораз од Емполија (4:2). Све то изузетно емотивно проживљава Синиша Михајловић.
Као неко ко је познат по врућем темпераменту и без длаке на језику, а пре свега је страховито правичан, Михајловић се на конференцји за медије извинио свима који воле Болоњу, преузевши кривицу, иако су играчи ти који на терену не поштују договор из свлачионице.
„Крив сам. Извините, крив сам. Причао сам момцима неке ствари читаве недеље, поновио им на дан утакмице, да уколико не изађу на терен с правим ставом да ћемо изгубити. Искрено, чак и да је Арнаутовић при резултату 1:1 реализоао пенал, то ништа не би променило. Били смо успавани, веома лоши. Јасно је да сме да се погреши, али оно што мене разбесни је приступ. Када он није онакав какав би требало да буде, онда кола крећу низбрдо. То причам екипи од старта сезоне. Још једном, извињавам се свима, навијачима и председнику клуба. Веома сам разочаран“, изјавио је Синиша.
Михајловић који је као играч био познат као прави ратник не замера играчима што не побеђују, већ од њих тражи само једно.
„Морају да се боре. Све почиње у глави. Ја од њих не тражим да побеђују, већ да имају прави приступ на утакмицама. Тај фактор не зависи од ривала с којим играмо, већ искључиво од нас самих. Знали смо да ће против Емполија бити тешко, али моји савети нису уродили плодом. Овакви порази су тешки ударци. Ако идете корак напред, па два назад, нигде нећете стићи“, јасан је Србин.
А медији на Пиринејима већ су почели да спекулишу ко би могао да замени Михајловића на клупи Болоње, иако он и даље ужива огромно поверење председника клуба.
Помиње се легенда Роме Даниеле де Роси, али је то за сада далеко од реализације јер сви врло добро знају да Михајловић и те како уме да преокрене ситуацију у своју корист.
Учинио је то небројено пута како на терену, тако и ван њега.
Далеко од тога да су у Болоњи задовољни због десете позиције из шест одиграних кола и осам освојених бодова уз гол-разлику минус пет (9:14), али ако неко може да мотивише уздрмане фудбалере, онда је јасно да је то Синиша Михајловић, којем је ово други мандат на клупи Болоње.
Рикардињо и Мики Аксентијевић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
СПОРТ
Постоји разлог зашто је заустављен херојски пут Србије
Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
СПОРТ
Србин господари Римом – престигао је Михајловића и има два нова циља
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2021
СПОРТ
Док се Сергеј и Душан радују – Арнаутовић и Михајловић немају мира због пенала /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала