- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Књигу сам одавно написао – изгледа да треба да почнем нову“ /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветислав Пешић
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
Пратите нас
Светислав Пешић, нови селектор кошаркашке репрезентације Србије, открио је да је имао дилему да ли да се прихвати посла, али је додао и да је добио велику подршку, уз напомену да ће морати да крене у писање нове књиге.
Подсетимо, Пешић је у ранијем интервјуу за Спутњик истакао да припрема књигу у којој ће описати шта све утиче на таленат да постане квалитет.
„Ми имамо много изузетних, талентованих играча, који су чак и драфтовани, а нема их више нигде. Играчи који су прерано проглашавани као врхунски таленти, много већи него што су то рецимо били Васа и Јокић, али данас их нема. Или их има, али нису тај огроман таленат и очекивања претворили у квалитет. На то има утицаја пуно ствари. Кад купите моју књигу једног дана, онда ћете све да прочитате“, рекао је тада Пешић за Спутњик.
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2021
Кари Пешић припрема књигу, а за Спутњик каже: Кошарка је за нас – борба!
Ново поглавље у богатој каријери Пешић ће знати како да обележи.
„Што се тиче књиге, ја сам одавно њу написао, сада изгледа треба да почнем да пишем нову“, истакао је Пешић.
Неколико месеци касније, легендарни тренер је сео на клупу репрезентације Србије одакле ће имати прилику директно да утиче на развој домаћих кошаркаша, али на првом обраћању није желео да их „уплаши“.
„Нисам био љубитељ дугачких припрема, није то тако тачно, то сте ви мало измислили или вам је неко рекао...“, рекао је Пешић на констатацију репортера Спутњика.
Времена за шалу у наредном периоду неће бити толико.
„Све је другачије сада, утицај и моћ тренера се апсолутно смањују, ту нема никаквих дилема, али постоје велике разлике у програмима клупских и репрезентативних тренера. У репрезентацији не зависиш само од играча, већ и од клубова и то је највећа разлика, у клубу зависиш од играча, што имаш боље играче, који одговарају твојој филозофији, онда сигурно да ће успеси бити бољи и већи. Овде не зависиш од играча, већ и од клубова, тотално је другачија активност“.
Пешић је открио и да је имао дилеме о томе да ли да преузме позицију селектора Србије, али...
„Онда сам стварно добио од свих наших, садашњих тренера, морам то да истакнем, од свих сам добио другарску, спортску подршку, видео сам жељу да будемо сви заједно. Не можемо да се бусамо да је репрезентација најважнија, а када треба то да урадимо, онда није најважнија. Није ни моја репрезентација, ја сам само тренер репрезентације где треба да уведем неки ред, рад и дисциплину“.
Легендарни тренер је потом променио формулацију чувене изреке.
„Дисциплина и ред, то је мање-више исто. ја бих заменио ту реч дисциплина и рекао бих да то треба да звучи као – рад, ред и одговорност. Што се тиче мене и господе која седе поред мене, а то су Драган Тарлаћ и Предраг Даниловић, то се не поставља као питање. Волео бих само да сви ти који говоре да је репрезентација најважнија, да и они преузму део одговорности и да помогну“, истакао је Пешић за Спутњик.
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
СПОРТ
Светислав Пешић поново међу Србима: „Оно што сте желели – то сте и добили“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала