- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Српски блокчејн самит: Конференција о крипто-свету окупља светске стручњаке у Београду

© Фото : Спутњику уступио Никола КорбарСрпски блокчејн самит
Српски блокчејн самит - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
Пратите нас
Српски блокчејн самит биће одржан 1. децембра ове године у хотелу „Зира“ у Београду. Конференција ће по четврти пут окупити међународне стручњаке, државне званичнике, банкаре, бизнисмене, ентузијасте и друге заинтересоване за блокчејн технологију и криптовалуте, овог пута из 20 земаља света.
Биће подељена у четири целине: криптовалуте, блокчејн за бизнис, правне регулативе и државне институције и стартапови.

Крипто-конференција у Србији

Свака целина имаће своје предаваче, а биће одржане и радионице и панел дискусије, које ће бити фокусиране на правне регулативе и блокчејн за бизнис, пошто су полемике у крипто-свету најчешће везане за те области, поготово од јуна, када је у Србији на снагу ступио Закон о дигиталној имовини.
„Што се тиче правног дела, у оквиру конференције, у одвојеној сали, за мањи број људи биће организована правна радионица за блокчејн, токенизацију и порезе. Имаћемо и тај, додатни, мини-догађај у оквиру самита. То је, у суштини, за правнике и адвокате. Њима ће та радионица бити од највећег значаја“, каже за „Спутњик“ директор Центра за економска истраживања и организатор конференције Никола Корбар.
© Фото : Спутњику уступио Никола КорбарСрпски блокчејн самит биће подељен у четири целине: криптовалуте, блокчејн за бизнис, правне регулативе и државне институције и стартапови.
На једном месту наћи ће се фирме које пружају правне услуге, компаније које се баве развојем блокчејн технологије и криптовалута, предузећа која се баве програмирањем...  - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
Српски блокчејн самит биће подељен у четири целине: криптовалуте, блокчејн за бизнис, правне регулативе и државне институције и стартапови.
На једном месту наћи ће се фирме које пружају правне услуге, компаније које се баве развојем блокчејн технологије и криптовалута, предузећа која се баве програмирањем... Главни циљ конференције биће пословно повезивање.
„Ту увек постоји добар однос пружаоца свих услуга у крипто и блокчејн свету. Стартап заједнице се повезују с потенцијалним инвеститорима, што је у данашње време изузетно важно. С друге стране, учесници ће имати прилике да директно постављају питања говорницима, како би чули њихова пословна искуства, како су постигли своје циљеве, које су кораке прошли, које технологије треба примењивати“, истиче Корбар.
Списак говорника још увек није готов, али судећи по претходним конференцијама, треба очекивати присуство „великих играча“. На досадашњим самитима учествовали су представници Министарства финансија Немачке, Парламента Словеније, Народне банке Србије, Комисије за хартије од вредности, блокчејн сектора „Ленова“, „Рајфајзен“ и „ОТП“ банака...
© Фото : Спутњику уступио Никола КорбарНа једном месту наћи ће се фирме које пружају правне услуге, компаније које се баве развојем блокчејн технологије и криптовалута, предузећа која се баве програмирањем...
Српски блокчејн самит биће подељен у четири целине: криптовалуте, блокчејн за бизнис, правне регулативе и државне институције и стартапови. - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
На једном месту наћи ће се фирме које пружају правне услуге, компаније које се баве развојем блокчејн технологије и криптовалута, предузећа која се баве програмирањем...

Присуство уживо или „онлајн“

Према Корбаровим речима, претходне конференције су оснажиле домаћу крипто и блокчејн заједницу и повезале домаће стартапове и програмерске фирме с инвеститорима и страним послодавцима. Уз то, самити су помогли заинтересованим лаицима да се упознају с крипто-светом, а онима који су већ у њему да унапреде своје знање.
„На једној од конференција је био тадашњи маркетиншки директор ‘Целзијус нетворка’, чију су презентацију чинили кораци које су они предузели, шта су све радили, које су маркетиншке стратегије користили да би добили 50 милиона евра инвестиција у њихов пројекат“, предочава Корбар.
Конференцији је могуће присуствовати уживо или „онлајн“. Котизација је 60 евра до краја октобра, после чега ће порасти на 100. Учествовање путем интернета кошта 30 евра.
О томе да ли је улагање у криптовалуте заправо вид берзанског пословања, зна ли се колики број људи у Србији поседује криптовалуте и како до њих доћи у емисији „Технограм“ говорили су Никола Корбар, директор Центра за економска истраживања, и Иван Јоличић, директор криптомењачнице Би-Си-Икс:
Криптовалуте биткоин, лајткоин и етереум - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2021
ЕКОНОМИЈА
Трговина криптовалутама у Кини и званично забрањена, биткоин потонуо
Криптовалуте - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
ЕКОНОМИЈА
Чувајте се хајпкоина: Нове криптовалуте маме улагаче који брзо — банкротирају
Биткоин - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2021
ЕКОНОМИЈА
Стижу крипто-тестаменти: Нова индустрија могла би да спаси дигитални новац од — пропасти
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала