- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Избеглица из Авганистана осуђен на 30 месеци након сексуалног злостављања које је шокирало Аустрију

© REUTERS / Michaela RehleНемачки полицајци стоје испред миграната који чекају да пређу границу из Аустрије у Немачку, Немачка
Немачки полицајци стоје испред миграната који чекају да пређу границу из Аустрије у Немачку, Немачка  - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
Пратите нас
Суд у Аустрији осудио је тинејџера избеглицу из Авганистана на 30 месеци затвора, од којих је у обавези да издржи само 10, након што је сексуално злостављао девојчицу од седам година. Жртви је досуђено 500 евра одштете.
У среду је суд у Риду у Горњој Аустрији донео пресуду у шокантном случају авганистанског тинејџера који је намамио седмогодишњу комшиницу у подрум пре него што ју је сексуално злостављао.
Судија је тинејџеру изрекао казну затвора у трајању од 30 месеци због озбиљног сексуалног злостављања, иако ће иза решетака морати да проведе само 10 месеци. Тинејџеру је прописана терапија и дат му је службеник за условну слободу. Суд је одлучио да његово пребивалиште такође мора бити најмање 10 километара од жртве. Портпаролка суда потврдила је пресуду.
Према писању аустријских новинских агенција, тинејџер је 12. јуна намамио девојчицу у подрум стамбене зграде. Када је стигао кући, оцу девојчице је друга ћерка рекла да је седмогодишњакиња у подруму са тинејџером.
Отац га је наводно пронашао док је повлачио панталоне девојчици у подруму. Уследила је туча у којој је отац детета онесвешћен. Затим је одведен у болницу.
Девојчица се касније поверила оцу шта се догодило у подруму.
Суд је такође досудио 500 евра накнаде за бол и патњу девојчице. Можда ће добити више новца путем грађанског права.
Многи аустријски листови сугеришу да је пресуда слаба. Скоро половина од 8.486 затвореника иза решетака у Аустрији су страни држављани упркос томе што странци чине само 17 одсто становништва, пише РТ.
Себастијан Курц - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2021
СВЕТ
Курц: Док год сам на власти, Аустрија неће примати избеглице из Авганистана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала