Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

НАТО: Столтенберг остаје у контакту са Вучићем и Куртијем

© AP Photo / Francois LenoirГенерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
Пратите нас
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг и специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак разговарали су о дијалогу Београда и Приштине и другим питањима у региону Западног Балкана.
Столтенберг ће, како је саопштио НАТО, остати у блиском контакту са председником Србије Александром Вучићем и Аљбином Куртијем у вези са потребом деескалације, показивања уздржаности и повратка дијалогу.
НАТО поздравља недавно постигнут споразум о деескалацији и напредак на северу постигнут уз посредство ЕУ, рекао је Столтенберг. Он је навео да мисија Кфора има кључну улогу у обезбеђивању ефикасне имплементације договореног, као и да НАТО остаје чврсто посвећен стабилности региона Западног Балкана.
„НАТО снажно подржава дијалог под покровитељством ЕУ и друге напоре са циљем да се нормализују односи Београда и Приштине као јединог пута да се постигне трајан политички споразум и стабилност у региону“, наводи се у саопштењу.
Столтенберг је поздравио и сарадњу ЕУ и НАТО као одлучан пример стратешке сарадње између две организације, пренео је Танјуг.
Истовремено, Лајчак је објавио да је са Столтенбергом разговарао о договору о смањењу тензија на северу Косова и Метохије и наредним корацима у дијалогу Београда и Приштине, који се води под покровитељством ЕУ.
Лајчак је на Твитеру додао да је захвалио на важној улози и доприносу Кфора на Косову и Метохији.
Он је додао да је сарадња ЕУ и НАТО кључна у региону пошто, како је навео, деле заједничке циљеве.
„Задовољство ми је било да се састанем са Столтенбергом и известим савезнике НАТО-а о јуче постигнутом договору и наредним корацима у дијалогу под покровитељством ЕУ“, навео је Лајчак.
Припадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
СРБИЈА
Како су осујећене опасне намере Приштине
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
СРБИЈА
Вучић: Росу се повлачи са Јариња и Брњака /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала