- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак тренутно има друге приоритете

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић је на изненађење многих одлучио да прескочи турнир у Индијан Велсу, али када се мало боље сагледају разлози, онда и не чуди таква одлука, с обзиром на то да жели више времена да посвети породици.
Од пораза на УС Опену Новака нема на турнирима. Јасно је да је најбољем на свету после „саплитања“ на путу ка писању историје белог спорта била потребна пауза због емотивног пражњења и свих оних физичких и менталних напора које с собом носи врхунски спорт.

„Жао ми је што нећу видети навијаче у Индијан Велсу и што нећу играти у 'пустињи', месту које највише волим да посећујем. Надам се да ћу вас видети следеће године“, навео је недавно Ђоковић.

Ипак, после болног пораза од Данила Медведева и то невероватним резултатом 3:0, Ђоковић је у Америци на стадиону „Артур Еш“ искористио прилику да покаже колико му тешко пада то што је одвојен од породице.
Сузе су биле неизбежне. Сломио се. Премало је са супругом, сином и ћеркицом због великог броја турнира. Наравно, није једини, такав је случај и с његовим колегама.
Е, па Новаков син Стефан је кренуо у школу, а Ђоковић је тренутно у Београду где жели што више времена да поведе са породицом. Такође, има и бројне обавезе око Новак Ђоковић Фондације, као и око тениске академије.
У овом тренутку Новак има друге приоритете, уједно жели и да се одмори од тениса и да „напуни батерије“ како би се вратио још јачи и исписао историју од које га дели још један трофеј на Гренд слем турнирима.
Подсетимо, Ђоковић, Федерер и Надал, сви имају по 20 Гренд слем трофеја, а Србин је у Сједињеним Америчким Државама пропустио прилику да освоји Календерски слем, уједно и да постане играч са највише трофеја на највећим турнирима што би да одвојило од Шпанаца и Швајцарца који слове за његове највеће ривале.
Рафаел Надал и Роџер Федерер у загљају - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
СПОРТ
Шта заправо значи порука коју је упутио Федерер
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
СПОРТ
„Новак је пробао да уради немогуће“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
СПОРТ
Ђоковић одустао од пута у САД!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала