- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда пала у Истанбулу, Ђорђевићев Фенер славио „на мишиће“

© Фото : АБА / Будућност Дејан Радоњић
Дејан Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде поражени су на отварању сезоне Евролиге у Истанбулу од Фенербахчеа резултатом 61:57. Турски тим, који с клупе води бивши селектор Србије Александар Саша Ђорђевић, успео је да оправда улогу фаворита у драматичном мечу који је почео минутом ћутања у знак сећања на легендарног Душана Дуду Ивковића.
Шампион Србије и Јадрана катастрофално је отворио сусрет у Улкер арени где је домаћин експресно повео резултатом 12:0 после нешто више од три минута.
Звезда је олако „продавала“ лопте што су с друге стране кажњавали изабраници Саше Ђорђевића преко Шајока, Букера и осталих.
Црвено-бели су пробили лед тек у петом минуту и то преко Николе Калинића, бившег кошаркаша Фенербахчеа који се овог лета вратио у Звезду.
Шајок је моментално узвратио за огромних 14:2, да би онда уследила серија чете Дејана Радоњића - 8:0.
На крају прве четвртине једини српски представник у Евролиги пришао је Фенербахчеу на прихватљивих 18:15, уз нестварних девет изгубљених лопти.
У другој четвртини виђен је изузетно мали број поена свега 21, а Звезда је добила ту деоницу резултатом 11:10, пре свега захваљујући нестварној одбрани Николе Калинића.
Луки Митровићу је морала да буде указана лекарска помоћ, пошто је добио ударац од играча турског тима и разбијен му је нос.
Црвено-бели су на полувремену имали два поена заостатка и чак 14 изгубљених лопти. Никола Ивановић и Калинић били су најзаслужнији што је Звезда у таквој ситуацији.
И наставак двобоја у Истанбулу донео је тврду кошарку са малим бројем поена, што потврђује да су се играле одличне одбране, али уз доста промашаја.
На крају су ипак кошаркаши Фенербахчеа успели тај период да реше у своју корист резултатом 17:11, и да имају плус осам пре почетак одлучујуће четвртине. Бољи од осталих на паркету у тим тренуцима били су Пјер и Весели.
Храбро је Црвена звезда ушла у последњу деоницу, Волтерс је погодио флоутер уз фаул чиме се предност Фенербахчеа експресно истопила на пет поена.
Већ у следећем нападу Лазаревић је погодио након што је лопту успео да „украде“ сјајни Ивановић - 45:42.
Ипак, Турци су одбили тај налет. Прво је погодио Акпинари, узвратио је Волтерс, а онда је и Весели убацио дугу двојку за 49:44.
Успео је до краја сусрета домаћин да одржи разлику и да на крају упише победу „на мишиће“ – 61:57.
Најефикаснији у табору Звезде био је Никола Ивановић са 16 поена, шест асистенција и два скока, пратио га је Нејт Волтер са девет. У редовима Фенербахчеа Пјер је био најефикаснији са 13 поена.
Како је Ребрача „вратио“ лакат Жељку Обрадовићу | Миљанов корнер - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
Подкаст
Како је Ребрача „вратио“ лакат Жељку Обрадовићу | Миљанов корнер
Василије Мицић, српски кошаркаш - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
СПОРТ
Мицић поново испред свих у Европи!
Српски кошаркаш Никола Милутинов у дресу ЦСКА - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
СПОРТ
Добре вести из Москве – Србин избегао најгори сценарио
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала