- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Одређен притвор милијардеру из Азербејџана који је ухапшен у Подгорици

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаЗатвор
Затвор  - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2021
Пратите нас
Азербејџанцу Телману Исмаилову, познатом милијардеру, који је у петак ухапшен у Подгорици, одређен је истражни притвор до 30 дана.
Акција је спроведена јер је за њим расписана потјерница Русије због тога што је, како се сумња, повезан са организацијом убиства два бизнисмена на подручју Русије.
Како је писао портал „Crime Russia“, Исмаилов је након бјекства из Русија намјерно изабрао Црну Гору, која га је тада „штитила од изручења руским властима”.
Тај портал је раније објавио да је Исмаилов власник луксузног комплекса у турској Анталији — „Мардан Палас”, најскупљег хотела у Европи чија је градња коштала преко 1,5 милијарди долара. Исмаилов се потраживао у у Русији због покушаја убиства поп пјевача Аврама Русоа, августа 2006. године.
Непознате особе тада су пуцале из калашњикова на аутомобил којим је у једној московској улици управљао познати пјевач. Русо је тешко рањен, али је успио да побјегне убицама. То је био други напад на њега, а претходно је био и киднапован. Московско тужилаштво отворило је тада кривични случај покушаја убиства (чланови 30 и 105 Кривичног закона Руске Федерације).
Према извјештајима, пјевача је спонзорисао Исмаилов који је, наводно, у његову каријеру уложио око 2,5 милиона рубаља. Када је Исмаилов схватио да је новац дао узалуд, након тога је, наводно, и организовао покушај убиства. Исмаилов се терети и за организацију убиства два предузетника.
Свјетски медији писали су о Исмаилову и током 2013. године, након што је објављена вијест да су глумица Моника Белучи и Венсан Касел одлучили да се разведу након 14 година брака. Бројни медији тада су објавили да је Белучи четири године, односно од 2009. године била у афери са Исмаиловим.
Моника и Телман наводно су се упознали у Турској, а писано је и да је Исмаилов ради отварања свог хотела „Мардан Палас” унајмио приватни авион како би пренио огромне залихе најквалитетнијег кавијара и платио Парис Хилтон, Ричарда Гира, Шерон Стоун и Тома Џоунса да присуствују журци.
Хотел је назван по Телмановом оцу Мардану, а на његове плаже пребачено је 9.000 тона финог пијеска из Египта. Најскупља соба коштала је тада 19.000 долара по дану.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала