- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Само Србин може да изађе на црту „менталном предатору“

© AFP 2023 / JOSE JORDANРафаел Надал и Ђорди Аресе, селектор Дејвис куп репрезентације, током меча 2004. у Аликантеу
Рафаел Надал и Ђорди Аресе, селектор Дејвис куп репрезентације, током меча 2004. у Аликантеу - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2021
Пратите нас
Текућу годину неће по добром памтити Рафаел Надал, који је морао да је превремено заврши због повреде стопала, али бивши тенисер Ђорди Аресе верује у повратак Шпанца, којег назива „менталним предатором“, те истиче да му је једини противкандидат Новак Ђоковић.
Надал је потпуно подбацио на највећим турнирима током 2021. године, док на УС опену, Вимблдону и Олимпијским играма уопште није ни играо.
Према најновијим информацијама опоравак 33-годишњака из Мајорке од хроничне повреде стопала иде добро, а план је да се врати пред Аустралијан опен.
„Ако се Надал добро опорави он има две, три веома добре године пред собом јер је његов ниво игре јако висок и он је ментални предатор“, рекао је Аресе за „АС“.
Аресе је мишљења да постоји само једна особа која може да се супротстави „Бику са Мајорке“.
„Урадити све што је Рафаел Надал остварио је практично немогуће, видећемо да ли ће то ико престићи. Ђоковић је једини који је за то спреман и ко ће то вероватно урадити, али сваки пут када млађи тенисери направе нови искорак све је теже и теже победити их“, подвукао је некадашњи селектор Дејвис куп репрезентације Шпаније.
Власник шест титула на АТП туру и освајач сребрне медаље на ОИ 1992. године се осврнуо и на то ко ће бити највећи тенисер свих времена, популарни ГОАТ.
„Свако може некога више или мање да воли, али онај који буде имао највише Гренд слем титула ће бити најбољи. Велика је борба између њих тројице (сви имају по 20 ГС титула) и иако изгледа да ће неко освојити још неки Слем, то неће бити лако“, објашњава 57-годишњи Шпанац.
Једна од тема разговора био је и суперталентовани 18-годишњи Карлос Алкарас, који је придобио срца тениске јавности сјајним партијама на недавно завршеном УС опену.
„За неколико година он ће стећи искуство и менталну снагу како би био сјајан играч који ће урадити велике ствари. Не сме се са њим журити, он је ментално спреман и неће имати никакав проблем ако се пред њега стави притисак, али он је Карлос Алкарас и не треба га поредити ни са ким“, ставио је тачку Аресе на поређења са Надалом и осталима.
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2021
СПОРТ
Федереров турнир покушава да заташка тежак инцидент између Зверева и Рускиње
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2021
СПОРТ
Драма Рафаела Надала: Нисам очекивао да ћу храмати
Николај Давиденко и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2021
СПОРТ
„Не знам какве лекове би требало да користи Федерер...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала