- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Русији пронађена шверцована совјетска оклопна возила из Бугарске

© Фото : Bundesarchiv/HöllenthalНемачки војници посматрају совјетска оклопна возила БА-10 у пољском Лублину
Немачки војници посматрају совјетска оклопна возила БА-10 у пољском Лублину - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2021
Пратите нас
У руској луци Азов заплењено је осам совјетских оклопних возила на гусеницама које је логистичка компанија, чији је власник из САД, покушала да превезе из Бугарске у Белорусију са лажним документима, саопштио је Спутњику извор из полиције Ростовске области.
Саговорник је рекао да је у Азову полиција запленила велику групу војних оклопних возила на гусеницама марке МТ-ЛБ, вишенаменске лаке оклопне транспортере.
„У групи је било 20 оклопних возила чија је укупна цена око 70.000 долара. На граници је заплењено осам јединица војне технике, док је осталих 12 Ростовска царина пропустила“, појаснио је он.
Према његовим речима, план је био да се техника и резервни делови, који су раније припадали бугарској војсци, увезу у Белорусију, где ће се њихова намена променити са војне на цивилну, а затим би се оклопна возила продала у Русији где је за њима велика потражња.

„У документацији, која је представљена царини, војна техника је прошла процедуру демилитаризације на територији Бугарске како би се даље користила у цивилној употреби у Русији. Техника ту процедуру није прошла, у акта демилитаризације бугарска компанија је унела лажне податке“, навео је извор.

Логистичка компанија, чији је власник у Сједињеним Америчким Државама, доставила је ове податке царинским органима Русије како би потврдила законитост кретања војне технике преко државне границе, додао је он.
Компанија је оптужена за кривично дело „Шверц оружја и друге војне технике".
Аеродром Никола Тесла у Београду - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2021
Покушао да прошверцује слику познатог српског сликара вредну више од 100.000 евра
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала