- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кабинет Кривокапића: Ускоро нови круг разговора о реконструкцији Владе

© Flickr / Спутњику уступила Влада Црне ГореПремијер Црне Горе Здравко Кривокапић
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2021
Пратите нас
Црногорски премијер Здравко Кривокапић обавио је први круг разговора појединачно, са свим представницима партија парламентарне већине, на основу постигнутог споразума два најјача политичка субјекта, којим је покренута иницијатива за унапређење рада Владе.
У разговорима је, како је саопштено из Кривокапићевог кабинета, исказан висок ниво спремности и сагласности да се без условљавања, путем размене мишљења и конструктивног дијалога, уз поштовање потписаног споразума три лидера коалиционих листа од 8. септембра 2020. године, пронађе најбољи модел унапређења рада Владе и односа између Владе и парламентарне већине.
„Сви учесници разговора су истакли да би Влада, ојачана континуираном јединственом подршком парламентарне већине, орочена на пуни мандат до 2024. године, превасходно имала за циљ владавину права, борбу против организованог криминала и корупције, унапређење животног стандарда, као и убрзане реформе на путу ка чланству у ЕУ“, наводи се у саопштењу.
Учесници разговора оценили су да покренути дијалог треба да ојача сарадњу законодавне и извршне власти, уз спремност да се стави мораторијум на све досадашње неспоразуме и питања која би могла да оптерећује функционалност рада Владе и парламентарне већине.
У најкраћем року, Влада Црне Горе ће покренути иницијативу за нови круг разговора којим ће се установити основни принципи модела унапређења рада Владе и парламентарне већине, додаје се у саопштењу.
Кривокапић са члановима свог кабинета у Белом салону Скупштине Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
РЕГИОН
Креће тешка политичка партија шаха у Подгорици
Андрија Мандић - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
РЕГИОН
„Договор или нови избори“: Мандић и Кнежевић разговарали са Кривокапићем
Кривокапић са члановима свог кабинета у Белом салону Скупштине Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2021
РЕГИОН
Конатар: Прије реконструкције владе, изгласати Тужилачки савјет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала