- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дијетолог открива: Које производе не треба јести ако сте на дијети

© Depositphotos.com / Subbotina Anna Дијета
Дијета - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2021
Пратите нас
Руски дијетолог Елена Кален саветовала је које производе не треба јести ако сте на дијети и побројала оне који могу да изазову непријатан осећај у стомаку и надутост.
Према њеном мишљењу, у исхрани не би требало користити боб и сочиво, јер садрже олигосахариде који изазивају надимање, као и купус, шаргарепу, кајсије и шљиве, јер садрже скроб и шећер.
„Уместо воћа које је богато фруктозом, као што је диња, потребно је јести киви. Он садржи велике количине ензима актинидаин који помаже у разградњи протеина и спречава надутост“, рекла је нутрициониста.
Поред тога, из исхране је потребно искључити и вештачке заслађиваче као што су аспартам и сукралоза и природни шећер сорбитол који се тешко варе и нису корисни за организам.

„Храна од целог зрна је здрава, али садржи много влакана која утичу на стварање гасова. Потребно је да пијете више воде и постепено навикавате организам на влакна и цело зрно, јер течност помаже храни да се креће по пробавном тракту и спречава надутост“, саветује Кален.

Она сматра да је најштетније јести храну из конзерви, со, чипс, крекере и брзу храну.
„Ове намирнице су права бомба која је спремна да експлодира у вашем дигестивном тракту“, упозорила је дијетолог.
Посаветовала је да се уместо брзе хране једе месо, а да се газирана пића замене водом са лимуном, наном или краставцима.
Дијета - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2021
РУСИЈА
Топ шест најопаснијих дијета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала