https://sputnikportal.rs/20211005/tri-odlicna-razloga-zasto-svaka-zena-posle-40-treba-redovno-da-jede-smokve-1130432439.html
Три одлична разлога зашто свака жена после 40. треба редовно да једе смокве
Три одлична разлога зашто свака жена после 40. треба редовно да једе смокве
Sputnik Србија
Јапански научници су доказали да главни састојак смокве - бензалдехид, доприноси смањењу тумора код људи. 05.10.2021, Sputnik Србија
2021-10-05T21:57+0200
2021-10-05T21:57+0200
2021-10-05T21:57+0200
друштво
друштво
здравље
стил живота
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/111360/25/1113602518_0:100:1921:1180_1920x0_80_0_0_f1e4e53c649aa98581cd60eeedc5117a.jpg
Наиме, они тврде да је ово сочно воће показало одличне резултате код смањења ризика од рака простате.Такође, кажу да помаже и код рака дојке у периоду након престанка менструације.Осим што су антиканцерогене, доказано је повољно деловање смокава на ниво холестерола у крви. Биљни стероли попут стигмастерола и ланостерола, које садрже смокве, вежу се на молекуле холестерола у цревима и тако ометају његову апсорпцију.Омега 3 и 6 је важна за здравље кардиоваскуларних органаОмега 3 и омега 6, којим смокве обилују, су веома важне за здравље кардиоваскуларних органа. Смокве су добар извор калијума, минерала који регулише крвни притисак.Због количине шећера који садржи смоква, дијабетичарима се препоручује опрез приликом њеног коришћења. Ипак, уколико се користе умерено, може доћи до смањења потребе за количином инсулина код дијабетичара.Прочитајте још:
https://sputnikportal.rs/20210905/sta-se-desava-u-organizmu-ako-se-beli-luk-konzumira-svaki-dan-1129431865.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/111360/25/1113602518_106:0:1813:1280_1920x0_80_0_0_138f3c5535487b35061531eb026b8371.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
смоква, здравље, живот
Три одлична разлога зашто свака жена после 40. треба редовно да једе смокве
Јапански научници су доказали да главни састојак смокве - бензалдехид, доприноси смањењу тумора код људи.
Наиме, они тврде да је ово сочно воће показало одличне резултате код смањења ризика од рака простате.
Такође, кажу да помаже и код рака дојке у периоду након престанка менструације.
Осим што су антиканцерогене, доказано је повољно деловање смокава на ниво холестерола у крви. Биљни стероли попут стигмастерола и ланостерола, које садрже смокве, вежу се на молекуле холестерола у цревима и тако ометају његову апсорпцију.
Омега 3 и 6 је важна за здравље кардиоваскуларних органа
Омега 3 и омега 6, којим смокве обилују, су веома важне за здравље кардиоваскуларних органа. Смокве су добар извор калијума, минерала који регулише крвни притисак.
Због количине шећера који садржи смоква, дијабетичарима се препоручује опрез приликом њеног коришћења.
Ипак, уколико се користе умерено, може доћи до смањења потребе за количином инсулина код дијабетичара.