00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
17:00
60 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
21:00
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Три одлична разлога зашто свака жена после 40. треба редовно да једе смокве

CC0 / pixabay / Смоква
Смоква - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2021
Пратите нас
Јапански научници су доказали да главни састојак смокве - бензалдехид, доприноси смањењу тумора код људи.
Наиме, они тврде да је ово сочно воће показало одличне резултате код смањења ризика од рака простате.
Такође, кажу да помаже и код рака дојке у периоду након престанка менструације.
Осим што су антиканцерогене, доказано је повољно деловање смокава на ниво холестерола у крви. Биљни стероли попут стигмастерола и ланостерола, које садрже смокве, вежу се на молекуле холестерола у цревима и тако ометају његову апсорпцију.
Омега 3 и 6 је важна за здравље кардиоваскуларних органа
Омега 3 и омега 6, којим смокве обилују, су веома важне за здравље кардиоваскуларних органа. Смокве су добар извор калијума, минерала који регулише крвни притисак.
Због количине шећера који садржи смоква, дијабетичарима се препоручује опрез приликом њеног коришћења.
Ипак, уколико се користе умерено, може доћи до смањења потребе за количином инсулина код дијабетичара.
Прочитајте још:
Бели лук је права ризница здравља. - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2021
ДРУШТВО
Шта се дешава у организму, ако се бели лук конзумира сваки дан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала