- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Вирус корона – ново оружје у рукама терориста

© AP Photo / Francois MoriПолицајци патролирају близу Ајфелове куле
Полицајци патролирају близу Ајфелове куле - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2021
Пратите нас
Терористи у читавом низу држава покушавају да искористе људе заражене вирусом корона да заразе становништво, рекао је заменик секретара Савета безбедности Русије Јуриј Коков.

„Већ су регистровани покушаји да се заражени вирусом корона употребе како би се заразило становништво. Тако нешто откриле су, на пример, индијске специјалне службе. С друге стране, у Тунису су ухапшени локални екстремисти који су тајно продрли у касарне како би заразили војнике“, рекао је Коков у интервјуу за лист „Росијска газета“.

С друге стране напади на грађане возилима се сада ређе примењују међу терористима, а разлози за то су пре свега јаче мере безбедности на јавним местима, а као и антиковид мере и ограничења по питању окупљања људи и масовних манифестација.
Током пандемије, емисари свих могућих терористичких организација значајно су се активирали на интернету.
„Преко друштвених мрежа они су почели да дискредитују локалне власти у борби против пандемије, утицали су да се код становништва прошири осећање несигурности, а активирали су се и по питању врбовања на интернету“, рекао је заменик Николаја Патрушева.
Према његовим речима, социолошка испитивања спроведена у Америци показала су да је у време масовне самоизолације дошло до значајног раста потражње за екстремистичким садржајем на интернету, посебно међу младима.
Очигледно је да тај процес вуче за собом ширење базе радикала за потребе екстремистичких и терористичких циљева, закључио је Коков.
Бечка полиција на терену - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2020
Тероризам у доба короне „као риба у води“: Службе немају решење
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала