- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска филмска екипа посетила амерички сегмент Свемирске станице

© Фото : POOL / Уђи у базу фотографијаКосмонаут Антон Шкапљеров, редитељ Клим Шипенко и глумица Јулија Пересиљд пред полетање на Међународну свемирску станицу
Космонаут Антон Шкапљеров, редитељ Клим Шипенко и глумица Јулија Пересиљд пред полетање на Међународну свемирску станицу - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2021
Пратите нас
Руска филмска екипа која снима играни филм под радним називом „Изазов“ на Међународној свемирској станици, посетила је амерички сегмент станице, следи из разговора астронаута са Земљом које је пренела НАСА.
Како се наводи, филмска екипа коју чине космонаут Антон Шкапљеров, редитељ Клим Шипенко и глумица Јулија Пересиљд одржали су приватне медицинске конференције у европском модулу „Колумбус“ који је део америчког сегмента Станице.
Свемирски брод „Сојуз МС-19“ са Шкаплеровом, Шипенком и Пересиљдовом полетео је са космодрома „Бајконур“ 5. октобра. Након 3,5 сата лета стигао је на МСС, а због квара аутоматског система за пристајање, Шкаплеров је морао ручно да „усидри“ летелицу.
Очекује се да ће током 12 дана екипа снимати први дугометражни филм у свемиру „Изазов“ на Међународној свемирској станици. Планирано је да се Шипенко и Пересиљдова 17. октобра врате на Земљу свемирском летелицом „Сојуз МС-18“ са космонаутом Олегом Новицким.
Раније је објављено да ће, према договору између НАСА и „Роскосмоса“, део филма бити снимљен у модулу за испитивање „Купола“, због чега ће Шипенко и Пересиљдова, као учесници свемирског лета, бити спроведени до америчког сегмента станице.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала