Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ухапшен лажни произвођач плазма кекса

© Sputnik / СпутњикПлазма кекс
Плазма кекс - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
Пратите нас
По налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду ухапшен је мушкарац Д. Ч. због сумње да је злоупотребио пословни бренд млевене плазме "Бамби" тако што је мешао млевени кекс и плазму и после га купцима продавао у идентичном паковању произвођача од по 300 грама.
Он ће сутра бити саслушан у тужилаштву због сумње да је извршио кривично дело - неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга, речено је Тањугу у тужилаштву.
Д.Ч се терети да је од почетка маја до хапшења, 7. октобра, у намери да обмане купце употребио туђи жиг - заштитни знак тако што је као физичко лице на општини Палилула користио изнајмљени магацински објекат у коме је у већој количини и вредности набављао млевени кекс и плазму које је затим прерађивао и стављао у даљи промет и то у паковањима од по 300 грама, идентичним паковањима произвођача млевене плазме „Бамби“.
На тај начин је нанео штету носиоцу ауторског права „Концерн Бамби“ а.д. Пожаревац, сматра тужилаштво.
У зависности од његове одбране коју сутра буде изнео пред тужиоцем, као и података о његовој евентуалној ранијој осуђиваности, узимајући у обзир све околности извршења кривичног дела, тужилаштво ће одлучити да ли ће суду бити поднет предлог за одређивање притвора.
У даљем току поступка, тужилаштво ће испитати предстваника оштећеног и друге сведоке, прикупити сва обавештења и доказе, након чега ће бити донета одлука о даљем току поступка, поручују из тужилаштва.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала