- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црногорци направили плантажу марихуане у Шпанији /видео/

© AP Photo / Susan Montoya BryanЛист марихуане у стакленој башти у Берналиљу у Новом Мексику
Лист марихуане у стакленој башти у Берналиљу у Новом Мексику - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
Пратите нас
Заједничком акцијом кодног назива „Бубестис“ црногорске и шпанске полиције, у Валенсији је ухапшено осам припадника криминалне групе од којих четири црногорска држављанина, због илегалне производње и кријумчарења марихуане, саопштила је Управа полиције (УП) Црне Горе.
Портал РТЦГ, позивајући се на своја сазнања, објавио је да су ухапшени Црногорци Дражен Букилић, Вук Букилић, Саша Бојанић и Ненад Кнежевић.
Како наводе из УП, службеници Сектора за борбу против криминала Управе полиције Црне Горе су са Националном полиције Валенсије и Тимом за организовани криминал Гардије Цивил Шпаније, спроводили дугорочну међународну истрагу, према криминалној групи која се на подручју Валенсије у мјесту Алгинет бавила илегалном производњом и кријумчарењем марихуане, пише РТЦГ.
Ухапшен је Д. Б. (35) из Подгорице, који поседује и држављанство Аустралије, а који се сумњичи да је организатор криминалне групе.
Такође, ухапшени су В. Б. (19) из Подгорице, С. Б. (49) из Даниловграда, Н. К. (40) из Подгорице, Ф. Ц. Г. (38) из Алгинета, Ј. В. С. (46) из Валенсије, А. Т. В. (48) из Валенсије и Ј. М. Х. (37) из Валенсије.
Ове особе су, како наводе, осумњичене за трговину дрогом и стварање криминалне организације.
„Разменом оперативних података дошло се до сазнања да више особа, пореклом из Црне Горе, од априла 2021. борави у Валенсији, те да су у Алгинету закупили велики хангар са намером да у њему инсталирају лабораторију за узгој марихуане“, наводе у саопштењу.
Истрагом, која је отворена у Шпанији, а на основу података црногорске полиције, како наводе, идентификовани су чланови ове криминалне групе, лоцирана је њихова имовина у Валенсији и утврђено је да се у изнајмљеном хангару налази професионално опремљена лабораторија.
„Када је шпанска полиција утврдила да ова лица све више времена проводе у хангару, те да се највероватније баве бербом и паковањем марихуане, реализована је полицијска акција и извршен претрес којом приликом је поред плантаже, пронађено и одузето 27 килограма сувих пупољака марихуане“, додају у саопштењу.
Даљим претресом просторија које су они користили у Валенсији, пронађено је још седам килограма марихуане, 10.000 евра, а заплењено је и једно луксузно возило, фалсификоване исправе, као и комплетна опрема из лабораторије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала