- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Улог је огроман за Новака, шокирао би ме да то не уради“

© AP Photo / Frank Franklin IIНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
Пратите нас
Бивши аустралијски тенисер Тод Вудбриџ прокоментарисао је актуелну тему у свету тениса – статус вакцинације Новака Ђоковића. „Шокирао бих се када он не би дошао у Аустралију“, навео је Гренд слем шампион.
Тениски свет је недавно потресла информација да ће сви тенисери највероватније морати да буду вакцинисани уколико желе да кроче на тло државе Викторија, у којој се одржава Аустралијан опен.
То је навело медије да актуелизују стање о вакцинацији Новака Ђоковића, најбољег тенисера света, који то није открио од почетка пандемије, константно понављајући „да би свако требало да има право на избор“.
Појавила се и вест да Аустралијан опен планира селидбу.
„То је тешка ситуација. Он је имао ковид-19 и мислим да осећа да сада поседује неку посебну снагу против тога. Реалност је да остатак света ради то што ми радимо. Мислим да ће у неком тренутну он морати да се вакцинише“, рекао је Вудбриџ.
Двадесетдвоструки шампион у дублу и микс-дублу истиче да Тениски савез Аустралије неће имати коначну одлуку о томе да ли ће учесници АО морати да буду вакцинисани.
„Ако жели да дође и наступи на Аустралијан опену, делује као да ће морати да буде вакцинисан. Искрено мислим да је то добра ствар. Већ неко време се зна да је ово био највероватнији сценарио за све који хоће да дођу у Аустралију“.
Ђоковић је у Мелбурну већ поставио рекорд са девет освојених титула, а уколико би тријумфовао и 2021. тиме би дошао до рекордног 21. Гренд слем трофеја.
Улог је огроман за Новака и он ће о овоме морати баш добро да размисли. Изједначен је са Роџером и Рафом са по 20 Гренд слем титула и сада жели да буде испред њих, па и да повећа предност. Због тога што је ово турнир који је пуно пута освајао, морамо да претпоставимо да он о (вакцинисању) озбиљно размишља. Шокирао бих се када он не би дошао у Аустралију“, закључио је Вудбриџ.
Новак Ђоковић након освајања Аустралијан опена 2021. - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
СПОРТ
Из Аустралије за Спутњик: Да ли ће Новак моћи да игра и без вакцине?
Рафаел Надал и његво стриц Тони (лево) - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2021
СПОРТ
Тони Надал објаснио ко је ГОАТ
Данил Медведев Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2021
СПОРТ
Свет би да отме Русе, Европа каже – не!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала