- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија је опет видела „немачку правду“ /видео/

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARDДетаљ са утакмице Србија - Луксембург
Детаљ са утакмице Србија - Луксембург - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2021
Пратите нас
Љубитељи фудбала у Србији су са великим одушевљењем прихватили вест да је судија Феликс Брих завршио каријеру, с обзиром на то да је остао упамћен по скандалозном дељењу правде током утакмице између Србије и Швајцарске на Светском првенству у Русији. Ипак, ту нажалост није крај лошим реакцијама немачких судија на штету српског тима.
Брих је у Русији одлучио да не види да двојица фудбалера Швајцарске рукама држе Александра Митровића у шеснаестерцу и спречавају га да упути ударац ка голу ривала, пенал је био очигледан, али Брих није желео консултацију колега из ВАР собе.
Пенал Србија није добила ни у дуелу са Луксембургом, у квалификацијама за Светско првенство у Катару 2022. године, иако је било очигледно да је Душан Тадић добио жесток ударац од голмана противничке екипе.
Овога пута ВАР је консултован, главни арбитар је затражио помоћ пошто се из прве није могао видети перфидни ударац голмана Антонија Мориса.
Нажалост, Шкот Вилијам Колум није добио праву информацију од колега – тандема немачких судија Бастијана Данкерта и Катрин Рафалски.
Не треба много размишљати и увидети сличности, Србији је правду против Швајцарске делио Немац, а у дуелу са Луксембургом његови земљаци су били задужени за доношење коначних одлука.
У оба случаја Србија је оштећена, срећом исход дуела са Луксембургом није био сличан ономе из Русије, тим селектора Драгана Стојковића је успео да оствари победу, али се у свему поставља једно кључно питање.
Иако то не би требало да буде пресудни фактор, УЕФА би требало да боље да размотри кога од арбитара шаље на које утакмице, симптоматично је да судије из западне Европе праве значајне грешке када суде Србији па би у том светлу требало пронаћи оптимално решење – да правда буде задовољена.
Килијан Мбапе љуби трофеј Лиге нација које је освојио са Француском - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2021
СПОРТ
Свет бруји о „скандалу“ у финалу: „Нема никаквог смисла...“ /видео/
Душан Тадић у дуелу са Рафалеом Гереиром - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2021
СПОРТ
Тадић после неправде: „Не знам како то нису свирали“ /видео/
Душан Тадић у дуелу са Рафалеом Гереиром - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
СПОРТ
Да ли је Србија жестоко покрадена? Тадић је добио ударац... /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала