- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Представљени нови докази: Марадона „киднаповао“ Кубанку када је имала 16 година?

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаДијего Марадона на жребу за СП у Москви
Дијего Марадона на жребу за СП у Москви - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
Пратите нас
Фудбалски свет потресле су нове оптужбе на рачун покојног Дијега Арманда Марадоне, након што се наводно на суду појавио видео-снимак у којем је прослављени Аргентинац у кревету са 16-годишњом девојчицом.
Светски медији пренели су да је Кубанка Мавис Алварес изјавила да ју је, када је имала 16 година, Марадона навукао на дрогу, држао закључану у хотелу и натерао је да увећа груди.
Нови докази против Марадоне, једног од најбољих фудбалера свих времена, испливали су због оптужнице против његових бивших познаника који се терете за трговину људима.
Мавис Алварес тврди да су је Марадона и људи из његовог круга „снимили“ кад је била тинејџерка и без дозволе родитеља је авионом довели у Аргентину, где је у била условно речено заробљена у хотелу скоро три месеца.
Она каже да се то десило 2000. године када је чувени Аргентинац имао 40, а она 16 година, те да су се упознали док је Марадона био у Куби на одвикавању од дроге.
„То је била највећа грешка у мом животу. Била сам само девојчица. Била сам чиста. Он је био странац, био је богат и посвећивао ми је пажњу. Нисам могла да кажем не“, рекла је Алварес за америчку „Америка ТеВе“.
Након упознавања Марадоне прво је смештена у стан у Хавани, где јој се живот свео на конзумирање наркотика и партијање, да би затим завршила у Буенос Ајресу у поменутом хотелу 2001. године.
„Нисам смела сама да изађем напоље. Неко ме је увек надгледао. Током целог боравка у Аргентини“, рекла је она недавно на суду, пренели су медији.
Како је навела, током боравка у страној јој земљи је смела да ради само две ствари изван хотелске собе – да иде у шопинг и да посећује зоолошки врт – и то све уз константну пратњу.
Судски поступак вршиће судија Хулијан Ерколини, који ће утврдити да ли су Марадона и његови сарадници извршили кривично дело трговина људима тако што су младу Кубанку без дозволе родитеља преселили у Аргентину.
У питање се додводи и одлука имиграционих службеника који су дозволили да тинејџерка пређе границу без сагласности својих старалаца.
„Постојала је сарадња између страних и домаћих имиграционих власти“, рекао је њен адвокат Гастон Марано.
Однос Марадоне и госпођице Алварес је трајао три године, а, како је навела, о свему је ћутала две деценије јер се плашила да би кубанска власт могла да направи проблем њеној породици.
Алварес је додала да ју је Марадона једном упознао са тадашњим кубанским вођом Фиделом Кастром, „који ју је загрлио и питао Марадону како је успео да упозна тако лепу девојку“.
Управо је Кастро био тај који јој је дао специјалну дозволу да напусти земљу, што обичним Кубанцима тада није било дозвољено, како би гледала опроштајну утакмицу Марадоне у Аргентини.
„После свих ових година и даље ме је срамота, јер сам имала 16 година, јер сам била део свега тога. Али то је било моје искуство. Ми често не бирамо шта ће нам се десити“, рекла је Кубанка за „Америка ТеВе“, канал који је објавио слику са поменуте утакмице на којој су Кастро, Марадона и Алварес.
На поменутом видео-снимку приликом којег је Алварес имала 16 година могу се видети фудбалер и млада девојка на кревету, док се коментар са неке фудбалске утакмице чује у позадини, навео је шпански информативни портал „Инфобае“ који је дошао до ексклузивних снимака. На видео су могу чути још неки гласови, наводно Марадониних сарадника који су оптужени за трговину људима.
Подсетимо, Дијего Армандо Марадона, који је Аргентини донео титулу првака света 1986. године, преминуо је 2020. од срчаног удара недуго након што је био подвргнут операцији због унутрашњег крварења и хематома у близини мозга.
Дијего Марадона са пехаром светског првака на стадиону Астека у Мексико Ситију 1986. - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2020
Вест за коју смо веровали да је никад нећемо прочитати: Божја рука за Дијега
Марадаона осмтра  овај меч и на овј утакмици - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2021
Нови детаљи о смрти Марадоне – „дрогирали“ су га пилулама за спавање и пивом?!
Изложба фотографија Дијега Марадоне - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2021
Прошетајте обалом Саве – уз Марадону /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала