- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Холивудски глумац открио због чега улаже у вештачко месо

© REUTERS / Toby MelvilleЛеонардо Дикаприо
Леонардо Дикаприо - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
Пратите нас
Холивудски глумац и активиста за заштиту животне средине, Леонардо Дикаприо, одлучио је да инвестира у два стартапа која се баве производњом вештачког меса, а придружиће се и њиховим саветодавним одборима.
Дикаприо ће, како је јавио АП, инвестирати у холандски стартап „Моса Мит“, који је направио први вештачки хамбургер и израелску компанију „Алеф Фармс, која је произвела први вештачки стејк.
„Један од најефикаснијих начина борбе против климатске кризе је трансформација нашег система исхране. Фарме меса ‘Моса’ и ‘Алеф’ нуде нове начине да се задовољи светска потражња за говедином, решавајући нека од најхитнијих питања тренутне индустријске производње говедине”, навео је Дикаприо.
Према извештају Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација из 2013., месо и млечни производи чине 14,5 одсто укупне светске емисије гасова са ефектом стаклене баште.
Неки еколози тврде да је потенцирање вештачког меса наметнуто решење проблема које се може решити променом исхране на храну биљног порекла.
ФАО предвиђа да ће глобална потрошња меса ове године порасти за више од један одсто, док извршни директор „Моса Мита“ Мартен Бош напомиње да се очекује да ће потрошња меса порасти између 40-70 одсто до 2050. године са, како је оценио, катастрофалним последицама по планету, пренео је портал „Бизлајф“.
Ипак, месо садржи и многе корисне састојке. - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2021
РУСИЈА
Шта ће се десити ако престанете да једете месо: Руски лекари упозоравају на последице
Вегетеријанско месо из 3Д штампача - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2021
Крменадла 2.0, ражњићи 2.0: Месо из 3Д штампача, будућност која се већ дешава /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала