- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Аустралијски министар (ин)директно упутио апел Ђоковићу

© AP Photo / Ng Han GuanСрпски тенисер Новак Ђоковић са навијачима у Мелбурну, на Аустралијан опену
Српски тенисер Новак Ђоковић са навијачима у Мелбурну, на Аустралијан опену - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
Пратите нас
Аустралијски министар спорта Мартин Пакула упутио је нови апел тенисерима и тенисеркама који нису вакцинисани, те им поручио да се вакцинишу пред почетак првог Гренд слема наредне сезоне, индиректно пославши поруку Новаку Ђоковићу.
Иако је текућа сезона и даље није готова, увелико је у јеку Аустралијан опен 2022. године, односно то каква ће правила важити на истом.
Како ствари засад стоје, није немогуће да тенисерима и тенисеркама који не буду вакцинисани буде не само забрањено учешће на првом Гренд слему у години, већ и сам улазак у Аустралију.
Због таквог сплета околности се „подигла прашина“ око тога да ли је Новак Ђоковић вакцинисан, односно да ли ће уопште моћи да игра на турниру који је освојио девет пута ако није. Чак се и поменуло то да се Аустралијан опен због Новака не игра у Аустралији.
Било како било, званичних информација о овој теми и даље нема, али разни челници аустралијске власти настављају да шаљу поруке играчима.
Првобитно је то био ултиматум премијера Викторије Данијела Ендрјуза директно упућен најбољем тенисеру планете, а сада стиже апел министра спорта.
„Да сам ја играч АТП или ВТА тура сигурно бих се вакцинисао. То би ми дало најбољу могућу шансу да играм на Аустралијан опену уз најмање могуће рестрикције које ће бити на снази за такве људе“, рекао је Мартин Пакула за радио-станицу „СЕН".
Из Аустралије нам стижу опречне информације, те су саговорници Спутњика говорили о томе како је ситуација различита у зависности од дела земље у којем се налазите.
У држави Викторија, у којој се одржава Аустралијан опен, ситуација је поприлично ригорозна, а тренутно је невакцинисанима забрањен улазак у земљу.
„О томе ће полемисати државни и федерални кабинет. Што се тиче правила која ће бити везана за Аустралијан опен, то ћемо размотрити са Тениским савезом Аустралије и министарством здравља“, додао је Пакула.
Подсетимо, Новак Ђоковић није открио да ли је вакцинисан, а када је говорио о вакцинама увек је истицао жељу за слободом избора.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
СПОРТ
„Улог је огроман за Новака, шокирао би ме да то не уради“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2021
СПОРТ
Ђоковић поново на мети „теорија“ – због фотографије из Америке /фото/
Руски тенисер Аслан Карацев против Григора Димитрова - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
СПОРТ
Некада руско „тајно оружје“, а сада – машина које се сви плаше
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала