- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Слом Федерера: Није више на листи најбољих!

© AP Photo / Kirsty WigglesworthРоџер Федерер
Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
Пратите нас
Роџер Федерер после три године неће се наћи у Топ 10 тенисера света. Хуберт Хуркач, пољски тенисер, након што је савладао Френсиса Тијафоа послао је прослављеног Швајцарца на 11. место.
Хуркач је након што је славио против Тијафоа (6:3,6:2) у Индијан Велсу обезбедио осмину финала на том турниру, али и почасно место у друштву најбољих.
Пољски тенисер направио је својом победом један од великих тениских преседана јер ће од понедељка управо због његове победе Роџер Федерер бити 11. рекет света.
Федереру је место у Топ 10 углавном чувао систем бодовања услед пандемије корона вируса, јер су се тако чували бодови освојени 2019. године.
Да тог система није било прослављени Швајацарац дуго се већ не би налазио у „високом друштву" јер је од почeтка сезоне одиграо укупно 19 мечева, а остварио само девет победа.
Занимљиво је да је Федерер најавио повлачење након Вимблдона где је испао од Хуркача који је на Индијан Велсу обезбедио десету позицију на АТП листи.
Федерер је током 2017. године неколико недеља провео као 16. играч света, али пре тога од тренутка када се пробио у сам врх белог спорта односно од 2002. никада није губио своје место у првих десет тенисера света.
Некадашњи број један сезону је завршио због повреде колена, које је морао да оперише по трећи пут.
Најпре се повукао прошле сезоне након пораза од Новака Ђоковића у полуфиналу Аустралијан опена и изостао са свих турнира до краја сезоне, да би се вратио у Дохи у марту.
Иако је на тренутке показивао раскош и елегенацију у игри по којој се и прославио, Федерер је губио од далеко слабије рангираних противника који су имали лош скор у сезони.
Федереров повратак на терен очекује се наредне сезоне, а иако ће у том моменту бити 41-годишњак и даље није најавио крај каријере.
Роџер се на Лејвер купу појавио на штакама, а открио је да опоравак и даље траје.
„Прво морам да проходам како треба. Потом да трчим и радим вежбе за покретљивост. Напослетку и повратак на тениски терен. Биће потребно неколико месеци", објаснио је Швајцарац.
Српски тенисер Новак Ђоковић са навијачима у Мелбурну, на Аустралијан опену - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
СПОРТ
Аустралијски министар (ин)директно упутио апел Ђоковићу
Руски тенисер Аслан Карацев против Григора Димитрова - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
СПОРТ
Некада руско „тајно оружје“, а сада – машина које се сви плаше
Данил Медведев током меча против Филипа Крајиновића у Индијан Велсу - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
СПОРТ
Крајиновић није издржао – Медведев корак ближе Ђоковићу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала