- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Преминуо Марко Живић

© Фото : screenshot/Dani Danila LazovićaГлумац Марко Живић
Глумац Марко Живић - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
Пратите нас
Филмски, телевизијски и позоришни глумац Марко Живић преминуо је данас у Београду у 50. години.
Живић је рођен 4. априла 1972. године у Крушевцу, а студије глуме је завршио 1995. године на Академији уметности у Новом Саду.
Радио је у позоришту и на филму – био је у сталној глумачкој постави Позоришта на Теразијама и стални члан Београдског драмског позоришта где је играо у представама „Кад су цветале тикве“, „Не играј на Енглезе“, „Свирај то поново“, „Сем“, „Лет изнад кукавичјег гнезда“ и „Делиријум тременс“.
Међу његовим најзначајнијим улогама на екрану биле су роле у филму и серији „Монтевидео, Бог те видео!“, „На путу за Монтевидео“, „Сенке над Балканом“, „Београдском фантому“, „Фолк“ и другим.
Поред тога, давао је глас тајном агенту Изију, медведу Балуу у српској верзији „Књиге о џунгли 2“, Ним Галуу у синхронизираном филму „Епик“, Рафаелу у филмовима „Рио“ и „Рио 2“, Миру у филму „Артур и Минимоји“ и мишу Мортону у синхронизованој верзији „Хортона“.
Водио је емисију „Марко Живић шоу“ на Фокс ТВ и квиз од пет циклуса „Здраво, Европо“, а од 2015. године је учествовао и у талент-шоу програму „Аудиција“ као један од чланова жирија.
Добитник је многих награда и признања.
Београдско драмско позориште опростило се од глумца преко друштвених мрежа потресном поруком:
„Данас је у Београду преминуо првак нашег позоришта Марко Живић. Хвала му за све и вечна му слава. Драги Марко, заувек ћеш бити са нама.“
Пoгледајте и како је Марко Живић у Спутњиковој емисији „Маша и...“ говорио о статусу комедије, анегдотама које су обележиле његову уметничку каријеру, али и о политичарима с којима би волео да је водио дијалог на сцени:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала