- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија предаје Мексику технологију за производњу „Спутњика Ве“

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаПаковања вакцина против ковида 19 "Спутњик Ве"
Паковања вакцина против ковида 19 Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
Пратите нас
Мексичка лабораторија за биолошке агенсе и реагенсе „Бирмекс“ потписала је споразум са Руским фондом за директне инвестиције о предаји Мексику технологије за производњу вакцине против ковида „Спутњик Ве“ (Sputnik V), рекао је за Спутњик директор лабораторије Педро Сентено.
„Овај споразум успоставља неопходне механизме и услове за паковање вакцина у Мексику, а такође доприноси јачању односа између наших земаља“, рекао је генерални директор „Бирмекса“ након потписивања докумената у Москви.
Тренутно „Бирмекс“ са националним регулатором „Кофеприс“ усаглашава производњу вакцине против ковида 19 „Спутњик Ве“ из активног састојка који се испоручује из Русије. Планирано је да производња почне крајем октобра, а почетак дистрибуције очекује се у децембру.
Према Сентеновим речима, нови споразум омогућава организовање трансфера технологије и информација како би се организовао потпуни производни циклус у Мексику.
Производња „Спутњика Ве“ већ је почела у другим земљама: 12. октобра узбекистанска компанија „Jurabek Laboratories“ испоручила је прву серију вакцина на домаће тржиште. Почетком године представници Мађарске и Аргентине такође су изјавили да имају намеру да добију технологију за производњу вакцине; покретање производње „Спутњика“ у Белорусији такође је планирано за ову годину.
Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. Вакцина је регистрована у 70 земаља са укупном популацијом већом од 3,2 милијарде. Ефикасност вакцине износи 97,6 одсто на основу анализе података о 3,8 милиона вакцинисаних држављана Русије, што је више од података које је претходно објавио медицински часопис „Лансет“ (91,6 одсто).
Корона вирус вакцина - Sputnik Србија
„Спутњик Ве“

Руска вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), коју производи Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције, одобрена је у скоро 70 држава са укупном популацијом од преко 3,4 милијарде људи. „Спутњик Ве“ заузима друго место у свету по броју одобрења која су дали владини регулатори.

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала