- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска глумачка екипа вредно ради: У свемиру снимљена већина материјала за филм „Изазов“

© Пресс-служба Роскосмоса / РКК «Энергия» / Уђи у базу фотографијаФилмска екипа на Међународној свемирској станици
Филмска екипа на Међународној свемирској станици - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
Пратите нас
Руска глумачка екипа првог филма у свемиру „Изазов“ снимила је већину материјала на Међународној свемирској станици, саопштио је „Роскосмос“.

„На Међународној свемирској станици наставља са радом 65. експедиција. Снимљена је већина материјала за будући филм у оквиру научно-образовног пројекта 'Изазов'“, наводи се у саопштењу.

Како је прецизирано, посада свемирске летелице „Сојуз МС-18“ наставља са активним припремама за слетање на Земљу 17. октобра.
„Космонаут 'Роскосмоса' Олег Новицки, као и учесници свемирског лета Клим Шипенко и Јулија Пересиљд прегледали су скафандере за лет 'Сокол КВ-2', проверили документацију. Такође, настављају са завршним паковањем терета који се враћа на Земљу“, наводи „Роскосмос“.
Планирано је да се „филмска посада“ приземљи у степи 146 километара југоисточно од града Жезказган у Казахстану 17. октобра.
Слетање ће обезбеђивати око 200 војника из Централног војног округа, 12 хеликоптера Ми-8МТВ5-1, три авиона Ан-12 и Ан-26, око 20 јединица специјалне технике.
Клим Шипенко и Јулија Пересиљд су 5. октобра послати у орбиту заједно са космонаутом Антоном Шкаплеровом како би снимили први играни филм у космосу. Они ће у орбити провести 12 дана.
Детаљи радње филма се држе у строгој тајности. За сада је познато да се ради о драмском филму о докторки (Пересиљд) која има месец дана да се припреми за лет на Међународну свемирску станицу где ће спасавати некога од посаде.
Како протиче снимање првог руског филма у космосу: „Без сна и предаха“ - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
РУСИЈА
Како протиче снимање првог руског филма у космосу: „Без сна и предаха“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала