- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Серијски убица деце побегао из затвора, покренута велика полицијска акција /видео/

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаЗатвор
Затвор - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
Пратите нас
Мастен Ванџала, који је признао да је убио најмање 14 дечака у Кенији, побегао је из затвора. Полиција је покренула велику акцију потраге за серијским убицом, а због његовог бекства ухапшена су тројица полицајца.
Овај серијски убица, који је признао убиства деце, требало је да се данас појави пред судом, али је нестао из притворске ћелије у Најробију, преносе локални медији.
Он је приведен током истраге серије убистава деце у Најробију и на истоку и западу Кеније, који су шокирали ту земљу. Признао је да је, представљајући се као фудбалски тренер, мамио дечаке, а потом их дрогирао и убијао, у неким случајевима чак пијући њихову крв, тврде кенијски медији.
Тројица полицајаца који су били на дужности у полицијској станици Џого роуд, где се Ванџала налазио у притвору, ухапшена су. Међу њима је и помоћник командира те станице.
Ванџала је ухапшен у јулу, када је покушао да изнуди новац од родитеља једног од несталих дечака. Тада је признао да је током четири године киднаповао и убио 12 од 14 деце која му се стављају на терет. До сада је нађено пет тела дечака.
Околности његовог бекства из затвора још су нејасне, а неки локални медији наводе како је нестао током вечере, када је последњи пут виђен. Тада је дошло до нестанка струје, а Ванџале није било на јутарњем пребројавању притвореника.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала