Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Потврђена оптужница против Беливукове групе

© Sputnik / Лола ЂорђевићМурал посвећен убијеном вођи Партизанових навијача Горану Величковићу Гоксију
Мурал посвећен убијеном вођи Партизанових навијача Горану Величковићу Гоксију - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2021
Пратите нас
Специјални суд у Београду потврдио је оптужницу против укупно 30 припадника криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, којом се терете за пет бруталних убистава, трговину дрогом, недозвољено држање оружја и друга кривична дела.
„Кривично ванпретресно веће суда је закључило да докази и подаци прикупљени у досадашњем току поступка, по свом квалитету и значају, пружају довољан основ за извођење закључка о постојању оправдане сумње да су окривљени предузели радње из чињеничног описа кривичних дела која им се оптужницом стављају на терет, односно да су испуњени неопходни материјални услови за оптужење“, саопштио је суд.
Против овог решења суда окривљени и њихови браниоци могу да изјаве жалбу Апелационом суду у Београду, у року од три дана по пријему решења.
Беливук и Марко Миљковић оптужени су за пет, односно четири тешка убиства, као организатори ове криминалне групе.
За ова убиства оптужено је још 11 припадника групе.
Докази против ове групе заплењени су махом са апликације Скај за мобилне телефоне, међу њима аудио и видео снимци, као и фотографије бруталних убистава, а путем међународне правне помоћи оне су из Француске достављени нашим правосудним органима.
Тужилаштво за организовани криминал поднело је оптужницу суду 30. јула.
Криминалној групи Беливука и Миљковића на терет се ставља злочиначко удруживање, пет тешких убистава, препродаја дроге и оружја, као и једна отмица и једно силовање младића.
Поред Беливука и Миљковића, оптужница је подигнута и против Срђана Лалића, Милоша Будимира, Марка Будимира, Небојше Јанковића, Влада Драганића, Бојана Хрватина, Дејан Тешића, Николе Спасојевића, Немање Ђурића, Немање Лакичевића, Марка Андрића, Владе Георгиева, Александра Вучељића, Милована Тадића, Филипа Ивановског, Жељка Коџића, Слађане Секулић, Бориса Карапанџића, Николе Стефановића, Владимира Грека, Александра Шћепановића, Алексе Шејица, Мијата Симеуновића, Милоша Лукића Селака, Алексе Дуњића, Војислава Ђорђевића, Алексе Стошића, Владимира Димитријевића.
Од њих 30, тројица нису у притвору. То су Бојан Хрватин, Владимир Димитријевић и Војислав Ђорђевић, преноси Танјуг.
Хрватин је детаљно испричао како су извршена четири од пет убистава у Ритопеку, за која је оптужено укупно 13 припадника групе, међу којима је и он.
Владимир Димитријевић и Војислав Ђорђевић су тужилаштву испричали на који је начин група препродавала дрогу.
Група се терети да је од почетка 2019. до хапшења у фебруару ове године деловала под велом Партизанове навијачке групе „Принципи“.
ФБИ - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2021
ФБИ у Србији: У акцији „Тројански штит“ пало и 18 Срба
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала