- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Русија је добила изненађујућег „противника“ – уз Хрватску

© AFP 2023 / NATALIA KOLESNIKOVAДетаљ са утакмице између Хрватске и Русије
Детаљ са утакмице између Хрватске и Русије - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2021
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Русије је доживела праву ренесансу после смене селектора и доласка Валерија Карпина на кормило, али ће на путу до Светског првенства имати једну велику препреку – термин одигравања утакмице против Хрватске у Сплиту у последњем колу квалификација.
Руски тим је први на табели у групи у којој се налази Хрватска, има 19 бодова, два више од „ватрених“ и за директан пласман у Катар мораће да остане бар непоражена у одлучујућем мечу.
УЕФА је за утакмицу заказану за 14. новембар одабрала више него чудан термин – меч ће почети од 15.00, што није уобичајено за дуеле репрезентација.
Наводно, одлука УЕФА је образложена чињеницом да су у многим квалификационим групама замршене ситуације и да би свака група требало да добије посебан термин.
Зато ће се мечеви Групе Х, где се поред Русије и Хрватске налазе још Словачка, Словенија, Малта и Кипар, играти у термину ручка, од 15.00 што би могао да буде додатни противник за екипу селектора Карпина.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Даље, утакмице у Групи Ј ће бити на програму три сата касније, а Групе А и Б су добиле стандардан термин од 20.45 – у том термину ће Србија играти против Португалије у својеврсном финалу квалификација, са императивом победе у гостима.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала