- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац се коначно огласио након што га је „краљ цигана“ назвао идиотом

© REUTERS / STEVE MARCUSДетаљ са бокс меча Тајсон Фјури – Дионтеј Вајдлер
Детаљ са бокс меча Тајсон Фјури – Дионтеј Вајдлер - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
Пратите нас
Дионте Вајлдер, искусни амерички боксер, огласио се први пут након пораза од Тајсона Фјурија. Британац је нокаутирао Американца у 11. рунди, чиме је одбранио титулу шампиона света и окончао, како каже, највећу трилогију у историји бокса.
Пре шест дана Фјури и Вајдлер састали су се трећи пут у последње две године и, по многима, виђена је једна од најбољих борби, не само у 21. веку, већ у историји.
Обојица могу да буду поносни на страшне партије које су пружили, и то је поента објаве коју је Американац окачио на друштвене мреже.
„Какво чудесно вече. Пре свега бих желео да се захвалим Богу што ми је дозволио да свету дам један део мене који је вођен страшћу и одлучношћу. Волео бих да се захвалим мом тиму и навијачима који су били уз мене током овог дугачког процеса. Слагао бих када бих рекао да нисам био разочаран коначним исходом меча, али када се осврнем на ово путовање, видим да је Бог желео да искусим нешто много више од онога што сам очекивао да ће се догодити“, написао је Вајлдер.
„Нисмо (његова екипа) победили, али један мудар човек је рекао да су победе унутар лекција. Научио сам да је некада потребно изгубити да би победио. Надам се да сам доказао да сам истински ратник и краљ овог спорта“, додао је.
У закључку Американац је честитао Британцу.
„На крају, али не и мање важно, честитам Тајсону Фјурију на победи и хвала му за ове историјске тренутке које ћу памтити довека“.
Фјури је ово видео и преко званичног Твитер налога написао је да су њихове три борбе највећа трилогија у историји бокса.
Сада када су се страсти слегле, јасно је да између двојице великана нема зле крви, али Американац није испао шампион након борбе.
То је открио Фјури који је у изјави после меча казао да Вајлдер није желео да му укаже поштовање.
„Пришао сам му и рекао свака част, а он ми је рекао да не жели да ми покаже никакво поштовање. То ме је веома изненадило. Он је идиот. Молим се за њега, и захвалан сам што обојица у једном комаду идемо својим породицама, рекао је Фјури.
Вајлдеру је требало пет дана да се сабере, пређе преко пораза и честита Британцу, што је свакако похвално, а требало би да је и искрено.
Тајсон Фјури - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
СПОРТ
„Краљ Цигана“ бесан на Американца после нокаута: „Он је идиот“
Детаљ са бокс меча Тајсон Фјури – Дионтеј Вајдлер - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2021
СПОРТ
Шоу у Лас Вегасу: „Краљ цигана“ нокаутирао Американца! /видео/
Вахид Абасов – Рус који боксује под српском заставом - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
СПОРТ
„Мислим само о злату“ – Рус жели да усрећи српски народ на Светском првенству /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала