- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Поново се десило – Норвежани измислили Ђоковићеву изјаву о вакцинацији

© AP Photo / SARAH STIERНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2021
Пратите нас
Норвешки медији лажно су пренели изјаву Новака Ђоковића поводом вакцинације. „Дагбладет“ је речи српског тенисера сместио у другачији контекст и пренео чисту неистину.
„Нисам против вакцинације. Ко сам ја да причам о вакцинама када су ту стручни људи, медицински радници који спасавају животе широм света? Сигуран сам да постоје вакцине са малом нуспојавама које су помогле да се заустави ширење разних инфекција“, речи су Новака Ђоковића, најбољег тенисера света поводом вакцинације.
Иако је српски ас изјавио да није против вакцине, инострани медији његове изјаве смештали су у други контекст и прозвали га „антиваксером“.
Прича о томе да ли је Новак вакцинисан подгрејана је поново објавом да ће на Аустралијан опену моћи да учествују само вакцинисани играчи, а Ђоковићу се обратио и премијер државе Викторије како би му нагласио да неће бити протекција.
Норвешки медији бавили су се освеженом темом Новака и вакцине, па су тако његову изјаву пренели потпуно лажно чиме би могли да створе другачију слику о првом рекету света.

„Лично сам против вакцина и не бих волео да будем присиљен да примим вакцину како бих путовао“, пише у норвешком листу.

Први део реченице Новак није изговорио већ је то изјава која је извучена из контекста.
О томе је раније говорио српски тенисер као о проблему са којим се суочава. Норвежани су међу последњима објавили текст овакве садржине, али истина је да се Новакова изјава често конструише на погрешан начин.
„Видео сам да су инострани медији мало извукли из контекста моју изјаву и написали да сам против било какве вакцинације. Проблем је када те неко тера да на силу убациш у тело нешто непроверено. То не желим и за мене је неприхватљиво“, објаснио је први рекет света.
Постоји велика бојазан да Новак неће играти на Аустралијан опену јер није вакцинисан. Међутим, појавили су се наводи према којима је Ђоковић вакцинисан јер је виђен на једном музичком фестивалу, где је доказ о вакцинацији неопходан за улазак.
Данил Медведев, руски тенисер, такође не жели да октрије јавности да ли је вакцинисан, али је ипак признао да се спрема за Аустралијан опен.
Руски тенисер Андреј Рубљов у полуфиналу турнира у Сан Дијегу - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2021
СПОРТ
Крај руске бајке у Америци: „Плес“ до финала, али је трофеј остао сан
Камерон Нори - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2021
СПОРТ
Британац одмиче Новаку, преслишао и Димитрова за финале Индијан Велса
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
СПОРТ
Руси неочекивано у финалу Индијан Велса!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала