- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Босански дипломата изазвао скандал: „Алаху акбар“ и претња ратом, реаговали и Американци

© AP Photo / Amel EmricЗастава некадашње Армије БиХ на протесту у Сарајеву
Застава некадашње Армије БиХ на протесту у Сарајеву - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
Пратите нас
Адмир Атовић, конзул Босне и Херцеговине у немачком граду Франкфурту, објавио је статус на свом Твитер налогу у ком прети ратом, а статус завршава са „Алаху акбар“.
Сто хиљада Босанаца с искуством рата тренутно живи у Босни! Муниција у Коњицу и Горажду! Хаубице у Травнику! РПГ-ови у Хаџићима! Итд. Уздај се у се и у своје кљусе! Знају они да ово није шала и да босанска снага није мала маца! Еф. Велић… Аллаху Екбер“, написао је Атовић у свом статусу.
© Фото : Twitter/Admir Atovic/PrintscreenСтатус БиХ дипломате у ком се прети оружјем
Статус БиХ дипломате у ком се прети оружјем - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
Статус БиХ дипломате у ком се прети оружјем
Атовић је тај статус недуго потом избрисао, али је ипак изазвао прави дипломатски скандал.
На његове наводе, реаговали су и из амбасаде САД у БиХ, преноси РТРС.
„Свако помињање или алудирање на рат је неприхватљиво, позиви на наоружавање или претње оружјем су опасни и не треба да буду део јавног дискурса. Имајући у виду недавну турбулентну прошлост БиХ, веома смо забринути због непрестане реторике подела која забрињава јавност широм земље. Било је тешко успоставити мир у БиХ”, поручено је из америчке амбасаде.
Из Амбасаде САД су позвали све политичке лидере и званичнике у БиХ „да се уздрже од давања оваквих штетних изјава“ и да се фокусирају на помирење које је од кључног значаја.
Из Министарства вањских послова БиХ за босанскохерцеговачке медије су рекли да Атовићеви ставови не представљају званични став тог Министарства.
Атовић је ову објаву преузео са Фејсбук налога Мухамеда Велића, имама џамије Ферхадија у Сарајеву.
Велић је скандал који је направио Атовић прокоментарисао новим статусом на Фејсбуку, у ком наводи да „прочетничким и проусташким медијима, њиховим налогодавцима и следбеницима, смета ако наглас кажете да ћете бранити Босну“.
„Осули су паљбу по Адмиру Атовићу, нашем конзулу у Франкфурту, стопостотном ратном инвалиду, у колицима, без обе ноге, честитом инсану који је прошао и доживео све ужасе рата, само зато што је пренео мој статус од неки дан, у којем сам рекао да Босна има снаге и капацитета да се брани ако буде у било којем смислу нападнута. Напале су нас и ратне побегуље и дезертери, који су још на почетку 1992. побегли и спрашили пут Немачке и бутум света. Разумем уплашене људе, свакога је страх ужаса рата, не дао драги Алах никоме да се догоди, али, поред оваквих комшија и њихових политика, инсан мора бити будан и стално на опрезу. Алах да помогне и сачува“, написао је Велић.
Застава ДАЕШ-а - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2021
РЕГИОН
Застава Исламске државе и Алаху акбар: Провокација на обележавању страдања Срба у БиХ
Потписивање потпуног и формалног споразума у Паризу, након претходног договора у Дејтону.  - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
СРБИЈА
Од Дејтона до Брисела: Како се мировни споразуми газе увек на штету једног народа
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2021
РЕГИОН
Додик жестоко одговорио Изетбеговићу и Комшићу: Сарајево је очишћено од Срба, СДА настала у џамији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала