- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Утврђено да Фејсбук дискриминише и сад мора да плати 14 милиона долара

© AP Photo / Jenny KaneАпликација Фејсбук на мобилном телефону
Апликација Фејсбук на мобилном телефону - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
Пратите нас
Компанија Фејсбук се нагодила да плати 4,75 милиона долара казне и до 9,5 милиона долара одштете онима који испуњавају услове, након што је Министарство правде утврдило да је дискриминисала америчке раднике у корист странаца са специјалним визама за попуњавање високо плаћених послова.
Фејсбук се такође сложио у споразуму који је најављен данас, да обучи своје запослене о правилима против дискриминације и да спроведе шире оглашавање и регрутацију за запошљавање у свом програму сертификације који омогућава послодавцу да запосли страног радника за стално, преноси АП.
Одељење за грађанска права Министарства саопштило је да је Фејсбук редовно одбијао да регрутује или запосли америчке раднике, међу њима америчке држављане, особе којима је одобрен азил, избеглице и оне које имају стално боравиште, за позиције, за које је резервисала за власнике привремених виза.
Фејсбук је спонзорисао власнике тих виза за добијање "зелених карата'''' одобравајући им посао за стално.
Такозване Х-1Б визе су саставни део Силицијумске долине, коју широко користе програмери и други запослени у великим америчким технолошким компанијама, а критичари те праксе тврде да страни држављани прихватају да раде за ниже плате од грађана САД.
Технолошке компаније тврде да није тако, да се обраћају страним држављанима јер имају проблема са проналажењем квалификованих програмера и других инжењера који су држављани САД.
Услови поравнања објављени данас највећа су грађанска казна и накнада заосталих зарада коју је икада издејствовала Служба за грађанска права у 35-годишњој историји спровођења антидискриминационих правила према Закону о имиграцији и држављанству, потврдили су званичници.
Френсис Хоген пред Сенатом - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2021
ДРУШТВО
Огроман скандал који тресе Фејсбук стигао до Сената — и нема везе са падом мреже
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала